Jyllands-Posten

Dansk trio kan få storklubbe­ns traener fyret

Det virker måske »usandsynli­gt«, men tre danskere kan vaere med til at afgøre Chelsea-traeneren Maurizio Sarris fremtid.

- JESPER HAUE HANSEN

Da Maurizio Sarri indvillige­de i at overtage traenerjob­bet i Chelsea, var det svaert at forudsige, at en dansk trio ville kunne komme til at koste ham jobbet. Det virker måske også »usandsynli­gt«, at Søren Rieks, Lasse Nielsen, Anders Christians­en og resten af Malmø FF kan besejre den engelske storklub torsdag aften. Det mener bl.a. Morten Bruun, fodboldeks­pert hos Discovery.

Ikke desto mindre er Europa League-16.-delsfinale­n i Sverige pludselig blevet afgørende for italienere­ns fremtid:

»Hvis Chelsea taber, vil det alene vaere nok til at forårsage en fyreseddel til Sarri.«

For ja, situatione­n er alvorlig efter søndagens 6-1 nederlag til Manchester City, Chelseas største nederlag i 18 år.

Tålmodighe­den forsvinder hurtigt i klubben, der i øjeblikket ligger nummer seks i ligaen – uden for Champions League-kvalifikat­ion.

Tør han spare profiler?

Chelsea-ejeren Roman Abramovich har tidligere fyret traenere som José Mourinho og Antonio Conte, selv om d’herrer havde sikret klubben et mesterskab.

Ifølge engelske medier har den tidligere Napoli-traener Maurizio Sarri fået højst en måned til at vende udviklinge­n, og derfor er Malmøkampe­ne blevet afgørende sammen med FA Cup-opgøret mod Manchester United, Carabao Cup-finalen mod Manchester City og ligakampen mod Tottenham.

»Det ville øge Sarris sikkerhed i jobbet, hvis Chelsea vinder finalen og mod Manchester United. I England bliver Malmø-kampene anset for at vaere noget, der bare skal overstås, men jeg er spaendt på at se, hvordan han angriber kampene,« siger Morten Bruun med henvisning til, at Sarri ofte har sparet de største profiler i Europa League.

»Jeg tror, at Andreas Christense­n og andre reserver får chancen. Men det er spørgsmåle­t, om Sarri tør spare de største profiler, når man taenker på det pres, han er under,« lyder det fra Morten Bruun.

Der er returkamp den 21. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark