Jyllands-Posten

Din p-afgift kan vaere ulovlig

PARKERING: Kun private p-selskaber, der er tilmeldt det nye Parkerings­klagenaevn­et, kan lovligt udstede p-afgifter.

- PETER SIMONSEN

Hvis du for nylig har fået en p-afgift for at holde ulovligt, kan det vaere en god idé at tjekke, om det firma, der har udstedt afgiften, er tilmeldt det nye Parkerings­klagenaevn­et.

Er p-selskabet ikke tilmeldt, kan det nemlig ikke lovligt udstede p-afgifter – og så skal du ikke betale. Det skriver FDM.

Klagenaevn­et trådte i kraft den 1. juli 2018, men ifølge FDM har flere p-selskaber først tilmeldt sig senere. Det betyder, at de frem til deres tilmelding ikke har kunnet udstede gyldige p-afgifter.

Har du eksempelvi­s fået en p-afgift den 15. september, men p-selskabet først er tilmeldt Parkerings­klagenaevn­et den 1. oktober, er denne ikke gyldig.

Klagegebyr på 175 kr.

»Uanset om det enkelte pselskab er tilmeldt Parkerings­klagenaevn­et eller ej, skal man selvfølgel­ig altid overholde de regler, der gaelder for den pågaeldend­e parkerings­plads. Får man alligevel en afgift, som man mener, er forkert, er det stadig vigtigt, at man klager til p-selskabet. Her kan man så gøre opmaerksom på, at selskabets afgift ikke er gyldig, da det ikke er tilmeldt klagenaevn­et,« siger juridisk konsulent

Lange.

Parkerings­klagenaevn­et blev oprettet, fordi mange utilfredse bilister oplever, at det er svaert at komme i kontakt med parkerings­selskabern­e, når bilisterne vil klage over deres p-afgift.

Får du en p-afgift, du ikke er enig i, skal du først klage til det pågaeldend­e p-selskab, som behandler din klage, inden du kan gå videre til Parkerings­klagenaevn­et.

Det koster 175 kr. at klage til Parkerings­klagenaevn­et. Du får dog gebyret igen, hvis du får medhold. I Danmark er det kun muligt at indbringe en klage, hvis p-afgiften er udstedt af et privat parkerings­selskab. i FDM Dennis

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark