Jyllands-Posten

Magasins britiske ejer får forlaenget livline

Den hårdt pressede stormagasi­nkaede Debenhams, som ejer Magasin, har sikret sig en økonomisk saltvandsi­ndsprøjtni­ng, der skal vaere med til at sikre kaedens overlevels­e.

- RASMUS BENDTSEN

Den britiske stormagasi­nkaede Debenhams, der ejer Magasin, har fået en økonomisk håndsraekn­ing, der potentielt kan sikre overlevels­en for den økonomisk pressede kaede.

Ifølge flere britiske medier, herunder The Guardian, har Debenhams fået forhandlet en aftale på plads med kaedens kreditorer, der sikrer Debenhams en øget kredit på ca. 40 mio. pund, hvilket svarer til ca. 340 mio. danske kr.

Den økonomiske indsprøjtn­ing skal vaere med til at holde Debenhams flydende, mens kaeden igangsaett­er en omfattende spareplan. Samtidig giver det Debenhams luft i økonomien til at forhandle en mere langsigtet aftale på plads med kreditorer­ne.

»Støtten fra vores kreditorer til vores turnaround­plan er vigtig for at understøtt­e en løsning, der tager hensyn til alle interessen­ter og samtidig leverer en baeredygti­g fremtid for Debenhams,« siger stormagasi­nets topchef, Sergio Bucher.

Debenhams har en nettogaeld på 286 mio. pund, svarende til 2,4 mia. danske kr.

Debenhams blev sidste år ramt af en skuffende julehandel, der faldt med 3,6 pct. sammenlign­et med samme periode i 2017, hvilket fik stormagasi­nkaeden til selv at hejse det økonomiske advarselsf­lag.

Debenhams varsler samtidig, at kaeden er på vej med en omfattende spareplan, der vil medføre flere lukninger blandt Debenhams’ 165 stormagasi­ner og omfattende afskedigel­ser blandt de ca. 25.000 medarbejde­re.

Samtidig forsøger Debenhams at skille sig af med Magasin, som den britiske stormagasi­nkaede købte tilbage i 2009 for blot 100 mio. kr. Dengang kaempede Magasin med gaeld, underskud og en truende konkurs.

Debenhams satte tilbage i august 2018 Magasin til salg til en anslået pris på ca. 2 mia. kr.

 ?? Arkivfoto ?? Det koster 175 kr. at sende en klage til Parkerings­klagenaevn­et.
Arkivfoto Det koster 175 kr. at sende en klage til Parkerings­klagenaevn­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark