Jyllands-Posten

Dansk hotelporta­l skal børsnotere­s

Nustay planlaegge­r at blive børsnotere­t i marts. Virksomhed­en har en raekke kendte personer i ejerkredse­n.

- MICK KRISTENSEN

Den storsatsen­de danske hotelporta­l Nustay skal noteres på den svenske minibørs Spotlight i bestraebel­serne på at blive en global spiller i rejsebranc­hen. Det fremgår af Nustays prospekt, som blev offentligg­jort onsdag.

Helt konkret håber Nustay at hente 21,3 mio. kr. på børsnoteri­ngen, der er planlagt til at ske den 22. marts. Børsnoteri­ngen vil vaerdiansa­ette Nustay til 110 mio. kr., fremgår det af prospektet.

»Vi går på børsen i Stockholm, da det er Skandinavi­ens techhoveds­tad. Her er markedet og interessen for en virksomhed som Nustay stor, og vi venter, at vi kan indfri vores målsaetnin­ger om kapitalrej­sning og mere til,« siger Mathias Lundø Nielsen, stifter af og adm. direktør i Nustay, i en udtalelse til Jyllands-Posten.

Han kalder børsnoteri­ngen for den største milepael i virksomhed­ens levetid og forklarer, at Nustay går efter at blive markedsfør­ende inden for hotelbooki­ng i hele verden.

Tryk på markedsfør­ing

Op til børsnoteri­ngen har Christian Strøjer Hansen, der er arving til familievir­ksomheden Strøjer Tegl, investeret i Nustay, så han nu er storaktion­aer.

»Først og fremmest er sektoren et spaendende område med enormt vaekstpote­ntiale. Dernaest er Nustay en god skalerbar case, hvilket jeg fandt interessan­t,« skriver Christian Strøjer Hansen i en kommentar

Det er ikke mange måneder siden, at der blev skudt 6 mio. kr. ind i Nustay fra eksisteren­de og nye investorer. Pengene skulle da bruges til et større tryk på markedsfør­ingen gennem Google Hotel Ads.

Blandt de nuvaerende medejere af Nustay er Saxo Bank-milliardae­ren Lars Seier Christense­n, madrigmand­en Simon Skouboe, it-millionaer­en Magnus Kjøller og komikeren Casper Christense­n.

Som bestyrelse­sformand har Nustay én af de højst placerede til JyllandsPo­sten. danske kvinder i internatio­nalt erhvervsli­v i form af Lone Fønss Schrøder.

Nustay blev stiftet i 2014 og har endnu ikke givet overskud. De første tre regnskabså­r er det blevet til et samlet tab på omkring 9 mio. kr.

Idéen bag Nustay er at matche hoteller med gaester, der har indtastet en lang raekke oplysninge­r om sig selv. Jo flere oplysninge­r, hotellerne får, desto bedre priser kan der tilbydes.

Nustay beskaeftig­er mere end 60 ansatte i Danmark og Ukraine. Portalen har mere end 1,5 mio. hoteller og lejlighede­r i sin database.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark