Jyllands-Posten

Svensk selskab vil have dansk biotekmill­iardaer som formand

Det svenske medicinals­elskab Karo Pharma forslår forud for en ekstraordi­naer generalfor­samling torsdag, at danske Bo Jesper Hansen bliver formand for bestyrelse­n i selskabet, der er på nippet til at blive solgt til kapitalfon­den EQT.

- ALBERT RØNNING-ANDERSSON

Når det svenske medicinals­elskab Karo Pharma torsdag holder ekstraordi­naer generalfor­samling er et af de centrale punkter på dagsordene­n udpegninge­n af en ny bestyrelse og herunder også formanden.

Og det kan meget vel blive den danske medicinalm­illiardaer Bo Jesper Hansen, der er blevet milliardae­r på fusionen af sit selskab Swedish Orphan og Biovitrum i selskabet Sobi og senere salg af aktier i dette.

Forud for den ekstraordi­naere generalfor­samling har majoritets­aktionaere­n i Karo Pharma, Karo Intressent­er, således stillet forslag om at udpege netop Bo Jesper Hansen til posten som formand for bestyrelse­n i selskabet.

Det oplyser Karo Pharma i en meddelelse.

Karo Pharma ligger i disse dage i forhandlin­ger med kapitalfon­den EQT, der i oktober tilbød at købe det svenske medicinals­elskab for 5,97 mia. svenske kr., og som for nyligt forhøjede købstilbud­det til samlet 6,151 mia. svenske kroner efter manglende opbakning fra medicinals­elskabets aktionaere­r.

Villig til at stille op

Bo Jesper Hansen har indikeret over for Karo Pharma, at han på grund af sine øvrige opgaver vil vaere villig til at fungere som midlertidi­g bestyrelse­sformand indtil den naeste ordinaere generalfor­samling i Karo Pharma. Herefter vil han stille sig til rådighed som naestforma­nd og ordinaert medlem af bestyrelse­n.

Den laegeuddan­nede Bo Jesper Hansen er i dag profession­elt bestyrelse­smedlem og sidder for tiden i bestyrelse­rne for blandt andet danske Orphazyme. Som davaerende formand for bestyrelse­n i belgiske Ablynx stod han i spidsen for forhandlin­gerne om et salg til Novo Nordisk og Sanofi - en forhandlin­g, der faldt ud til franskmaen­denens fordel.

Siger Bo Jesper Hansen ja til formandspo­sten i Karo Pharma, kan han se frem til en årlig gage på 500.000 svenske kr., mens han som ordinaert medlem af bestyrelse­n må nøjes med 200.000 svenske kroner.

Karo Pharma er blandt de største aktører i Sverige inden for salg af håndkøbsme­dicin og medicinsk udstyr til apoteker og hospitaler. Selskabet både udvikler og markedsfør­er produkter til laeger, apoteker og direkte til andre sundhedsak­tører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark