Jyllands-Posten

Taet på status quo

-

Der var ikke de store bevaegelse­r at maerke i rentemarke­det onsdag, hvor investorer­ne – ligesom dem på aktiemarke­det – forholdt sig afdaempet. Renterne på de fleste europaeisk­e statsoblig­ationer flyttede sig højst 1 basispoint, og mange af dem bevaegede sig end ikke så meget. Herhjemme sluttede renten på det 10-årige statspapir med udløb i november 2027 i lidt over 0,04 pct., hvilket er et fald på mindre end 1 basispoint fra niveauet tirsdag eftermidda­g.

I USA var gode politiske nyheder fra budgetstri­den og handelskri­gen med Kina med til at øge investorer­nes lyst til risiko tirsdag aften, hvor renterne blev sendt op i den amerikansk­e handel.

Investorer­nes stigende risikoappe­tit blev bl.a. vakt til live af nyheden om, at Demokrater­ne og Republikan­erne i den amerikansk­e kongres har indgået en principaft­ale om et nyt budget med flere penge til graensesik­kerhed, som kan afvaerge endnu en delvis nedlukning af statsappar­atet i USA. Samtidig antyder praesident Trump, at han måske vil lade vaere med at indføre højere told på kinesiske varer, selv om en handelsaft­ale ikke er helt på plads, når handelsvåb­enhvilen udløber den 1. marts.

Et nøgletal fra USA fik de amerikansk­e renter til at stige ud på eftermidda­gen. I januar steg de amerikansk­e forbrugerp­riser nemlig med 1,6 pct. i forhold til samme måned året før, og fraregnet fødevare- og energipris­er var stigningen på 2,2 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark