Jyllands-Posten

Aarhus United saelger spiller til Bundesliga-klub

Med øjeblikkel­ig virkning er Aarhus United blevet en spiller faerre, efter Birna Berg Haraldsdót­tir er blevet solgt.

- HENRIK PHILIP HARE

Håndboldkl­ubben Aarhus United har valgt at saelge sin islandske højre back Birna Berg Haraldsdót­tir til en klub i den tyske Bundesliga.

Aarhus United ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge man får ud af det, og det er heller ikke offentligg­jort, praecist hvilken klub skiftet bliver til. Sikkert er det dog, at United nu er en spiller faerre i en saeson, der begynder at ligne, at den kommer til at byde på ekstra kampe i et slutspil.

»Birna har vaeret en fantastisk spiller at have i klubben og var blandt de første, vi kiggede efter, da Aarhus United skulle opbygges. Med sin rutine og store traeningsi­ndsats har hun vaeret en baerende kraft på holdet, men i den seneste periode har hun vaeret plaget af skader og dermed ikke fået den forventede rolle på holdet,« udtaler Heine Eriksen i forbindels­e med skiftet.

Den islandske landsholds­spiller har da ganske rigtigt også gjort sig mest bemaerket i den første saeson i klubben, hvor hun isaer markerede sig med 11 mål imod FC Midtjyllan­d, da man vandt bronze i pokalturne­ringen.

Indevaeren­de saeson har vaeret spoleret af laengereva­rende knaeskader, der allerede opstod i sidste saeson, så det var først i januar, at Birna Berg var tilbage på banen.

Birna Berg har også kommentere­t på sin afsked, og i den kommentar takker hun klubben for at tage imod det tyske tilbud.

»Jeg er vaeldig taknemmeli­g for min tid i Aarhus United, og jeg vil gerne sige tak til klubben for at give mig denne mulighed. Klubben har hjulpet mig utrolig meget gennem mine skader, hvilket jeg er meget taknemmeli­g for,« lyder det fra Birna Berg.

To ud, en ind

Med afskeden til Birna Berg har Aarhus United nu sagt farvel til to spillere inden for ganske få uger. Den første var stregspill­eren Celine Holst, som helt har valgt at indstille karrieren på topplan.

Holsts plads er blevet fyldt ud af Edita Nukovic, der er kommet til på en amatørafta­le, mens der ikke er bragt nogen ind som erstatning for Birna Berg. Højre back bemandes dog også primaert af Celine Lundbye i denne saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark