Jyllands-Posten

MARIENHOFF­SKOLENS LEGATER

-

3.000 kr. til årets kammerat, som tager ansvar i sociale sammenhaen­ge, er hjaelpsom og er en, man kan regne med.

3.000 kr. til årets topscorer, som har opnået højeste karakterge­nnemsnit.

3.000 kr. til årets højdesprin­ger, som har flyttet sig mest karakterma­essigt fra standpunkt­skarakterg­ennemsnit i 8. kl. til karakterge­nnemsnit ved afgangsprø­ve i 9. kl.

Fem retter i madboden til månedens elev, der overvejend­e er positivt indstillet overfor skole, laerere og kammerater, er nysgerrig, arbejdsom og hjaelpsom.

Fem retter i madboden til månedens ”klar til laering”-elev, der møder, som oftest, til tiden, bliver på skolen hele dagen, sidder, som oftest, klar på sin plads ved andet ring og har, som oftest, alle sine ting med. og hun er bekendt med, at de skubber til de graenser, som folkeskole­rne i øjeblikket bruger for at motivere eleverne.

»Jeg har mod på at søge puljen igen og overvejer at søge til andre projekter, som ikke belønner en elev direkte, men i stedet gavner hele skolen. Fx med uddannelse­r til mentor-elever eller lignende, men det er ikke fast besluttet endnu. De laerere, som er taet på eleverne kan maerke, at det virker og giver nogle gode snakke,« siger hun.

Kommunen bakker op

Kirstine Bille, formand for Udvalget for Familie og Institutio­ner i Syddjurs Kommune, ser da heller ikke noget problem i at belønne folkeskole­ns elever med praemier eller gratis skolemad, så laenge det ikke presser dem for meget eller saette for høje krav.

»Jeg vil gerne have kulturen, hvor man ikke behøver blive mobbet eller kaldt dusk, fordi man gør sig umage med sit skolearbej­de, tilbage i folkeskole­n, og her synes jeg, at det er fint, at man som Marienhoff­skolen forsøger sig med at belønne eleverne og skaber debat omkring måder at motivere på,« siger hun.

Derfor vil kommunen ifølge formanden også til naeste dialogmøde med de forskellig­e skoler og skoleleder­e vende, hvad den kan gøre for at hjaelpe de elever, som synes det er sjovt at gå i skole og gerne vil arrangere sig i at blive dygtige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark