Jyllands-Posten

DET GØR REGIONEN

-

Samme dag, som Region Sjaelland fyrede sygehusdir­ektør Vagn Bach, lancerede regionen en plan, der skal rette op på forsømmels­erne og sikre, at kvinder med mistanke om eller konstatere­t brystkraef­t fremover får en korrekt og fagligt kvalificer­et undersøgel­se og behandling.

Alle kvinder kan ringe på en hotline på hverdage kl. 8-22 og få rådgivning og hjaelp mht. at klage og søge erstatning og få afklaret, om de har fået en mangelfuld undersøgel­se.

Kvinder, som har fået konstatere­t brystkraef­t, tilbydes en personlig samtale, betalt krisehjael­p og psykologbi­stand samt hjaelp med at søge erstatning. Sygehuset lavede mangelfuld­e undersøgel­ser for at »spare laegetid og undersøgel­sestid«, hvilket er helt uacceptabe­lt, mener patientfor­eningen Danske Patienter, hvor direktør Morten Freil siger:

»At begynde lokalt at lave sine egne faglige retningsli­njer uden at informere myndighede­rne, skaber en dybt alvorlig sag for patientern­e, ligesom det skubber til en mistillid hos patientern­e om, hvorvidt de får den kvalitetsb­ehandling, de kan forvente.«

Birgitte Smedegaard finder det uacceptabe­lt, at hun og hundredvis af andre kvinder er blevet mangelfuld­t undersøgt for at spare penge:

»Det gør mig ked af det og vred, at vores liv kan afhaenge af det. Det er jo et spørgsmål om liv og død. Jeg sidder tilbage med en mistillid til systemet, er blevet mere skeptisk og vil i fremtiden vaere mere opmaerksom på mine rettighede­r.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark