Jyllands-Posten

»Modne kvinder skal også have lov til at smage ungt kød«

Hendes sex drive har ikke aendret sig, blot fordi hun er blevet aeldre. De yngre maend vil have digteren Pia Busk, så hvorfor ikke?

- KAREN KLAERKE

Det var, da hun naermede sig de 50 år, at fristelsen opstod. Situatione­n havde aendret sig, og maendene – de yngre af slagsen – var til stor overraskel­se begyndt at vise interesse.

På Tinder matchede hun med ”den saftige ungdom”, selv om hun i beskrivels­esboksen havde angivet sin korrekte alder.

De naermest jagede den modne kvinde – den 53-årige forfatter Pia Busk. Og hvorfor stå imod, bare fordi scenariet stod i kontrast til den velkendte aeldre mand, der vil have ungt kvindekød?

»Der har laenge vaeret tradition for, at aeldre maend danner par med yngre kvinder, men jeg tror, at der sket en aendring, så det modsatte også er blevet mere accepteret,« siger Pia Busk.

Hun kommer med et eksempel: Brigitte Macron, som er gift med den franske praesident, Emmanuel Macron, der er 24 år yngre end hende selv.

En omvendt Ovid

Interviewe­t laver Pia Busk over telefonen fra sin butik i København, hvor hun hver dag veksler mellem at skrible brudstykke­r ned til nye digte og saelge laedertask­er til kunder. Derfor har den seneste bog ”Cougar” også vaeret to år om at komme til live.

I bogen fortaeller hun om sine egne erfaringer. Om at vaere en af de cougars – smaekre, langlemmed­e kattedyr, der vil saette kløerne i den saftige ungdom.

»Jeg har datet maend, der er yngre. Og det tror jeg egentlig er meget normalt,« siger Pia Busk og understreg­er, at hun ikke har noget imod maend på sin egen alder.

Ifølge forfattere­n er titlen cougar et slangudtry­k for modne kvinder, der har et seksuelt forhold til en mand, som er mere end otte år yngre. En kvindelig loge, som hun ikke laegger skjul på at vaere en del af.

Ud over at inspiratio­nen til bogen kommer fra egne erfaringer, har hun et godt øje til forfattere­n Ovid, der har skrevet ”Elskovskun­sten”.

»Han giver råd om, hvordan maend finder kaerlighed­en. Alt lige fra, hvor de kan møde kvinder, og helt ned til, hvordan de skal huske at rense negle. Og det har jeg så vendt på hovedet ved at skrive digte ud fra en moden kvindes perspektiv, der dater yngre maend,« siger Pia Busk.

Prøv at forestille dig et klasseloka­le, hvor der står en laererinde og giver gode råd til sine medsøstre. Det er sådan en bog, hun har villet skabe.

Der var mange yngre maend, som spillede op til mig. Jeg vil faktisk sige, at det var dem, der jagtede mig, og det blev jeg meget overrasket over. Pia Busk, digter

Inspiratio­nen – den kommer fra dit eget liv?

»Ja. For mig har det vaeret i

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark