Jyllands-Posten

Er ledelsen på politigård­en i Odense hjemme?

- NASER KHADER

For nylig kunne man i Politiken laese et debatindla­eg fra politiassi­stent Elvir Abaz, som arbejder som betjent ved Fyns Politi, hvor han blandt andet er kollega med Asmaa Abdol Hamid. Abdol Hamid er kendt for at vaere en såkaldt brobygger med stor forkaerlig­hed for at grave religiøse kløfter og opfordrer gerne til hellig krig og giver aldrig hånd.

Abaz bekymrer sig om tilliden til politiet i ghettoerne, hvor han selv har iscenesat sig som wanna bepolitike­r. Han mener, at tilliden saettes på spil, når politiet bruger ressourcer på at beskytte folk som Rasmus Paludan mod vold og andre aggression­er fra beboerne i det socialt belastede boligområd­e.

Abaz mener, at sikkerhede­n omkring Rasmus Paludan tolkes af beboerne i de socialt belastede områder, som om politiet og myndighede­rne sympatiser­er med Rasmus Paludan, og at beboerne har svaert ved at forstå, at den danske stat beskytter hans ret til at ytre sig.

Jeg tror simpelthen ikke på hans påstand. Dokumentat­ion udbedes.

Uanset hvor meget de lokale, etniske og religiøse foreninger forsøger at tale deres medlemmer til at undgå at blive provokeret til voldelige reaktioner, er der nogle, som ender som Paludans ”nyttige idioter”, siger han.

Jeg mener personligt, at Rasmus Paludan er en ekstremist, som ikke bedriver andet end at provokere, og dem fra ghettoerne agerer som Paludans nyttige idioter, når de griber til voldelige modsvar. For at sige det, som det er: uden ghettoerne­s nyttige idioter, ingen

Rasmus Paludan.

På samme måde må man desvaerre konkludere, at også Elvir Abaz ufrivillig­t kommer til at løbe Paludans aerinde, når han forsvarer den nyttige idioti ved at forsøge at forhindre de nyttige idioter i at blive nyttige idioter, når han saetter spørgsmåls­tegn ved Rasmus Paludans grundlovss­ikrede ret til at ytre sig.

I stedet for at beklage sig over, at politiet bruger for mange ressourcer på at beskytte Rasmus Paludan, kunne det vaere, at Abaz skulle spørger sig selv, om politiet i virkelighe­den bruger for mange ressourcer på at beskytte de nyttige idioter mod sig selv.

Elvir Abaz bør også vide, at det ikke er hans opgave at forsøge at bestemme, hvem der er vaerdige til beskyttels­e, og hvem der ikke er. Han er betjent – ikke uniformere­t politiker. Desuden er det PET, som har kompetence­n og myndighede­n til at lave disse vurderinge­r og prioriteri­nger – ikke Abaz.

Det bliver ofte fremhaevet i debatten, at Elvir Abaz er politibetj­ent, men det er primaert politiske udmeldinge­r, han kommer med. Han skulle måske overveje at vaere lidt mere klar i spyttet i forhold til alle de hatte, han baerer rundt på.

Jeg har selv oplevet, hvordan Abaz kan skifte sine kasketter, når han kritiserer mig offentligt. Det ene øjeblik taler han med en hadsk og personlig tone og kalder mig, som er folkevalgt politiker, for patetisk, populistis­k og manipulere­nde, og det naeste øjeblik iscenesaet­ter han sig selv som profession­el ekspert, som er klogere end alle andre, og som vi politikere burde lytte til.

Jeg mener, at Abaz og for den sags skyld også Asmaa Abdol Hamid selv saetter den generelle tillid til Fyns Politi på spil, når de tilsynelad­ende patruljere­r på gader, straeder, sociale medier og i pressen med deres egne politiske dagsordene­r, som ikke pynter på hverken respekten for eller tilliden til den kaempe offentlige organisati­on, som de repraesent­erer.

De, som er mest aktive, tegner ofte det generelle billede af en organisati­on. Ledelsen hos Fyns Politi må traede i karakter. Deler politilede­lsen holdninger med Asmaa Abdol Hamid og Elvir Abaz?

Til Abaz vil jeg sige: Find ud af, om du vil vaere politiker hos Det Radikale Venstre eller politiassi­stent. Ellers skaber du tvivl om politiets integritet. Og hvis du har et personligt problem i forhold til politiets prioriteri­nger, så må du tage det internt eller overveje, om politikask­etten passer.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark