Jyllands-Posten

UDLAENDING­E MED FLEST KAMPE I SUPERLIGAE­N

-

malt anvender et superligah­old indtaegter­ne fra spillerens bødekasse til en årlig fest eller rejse placeret efter saesonen, men davaerende traener Jakob Michelsen var med til at vende den om.

Klubben opfordrede spillerne til at bruge midlerne fra bødekassen til en form for ryste-sammen-tur inden en ny saeson, så spillerne kunne laere hinanden at kende på en tur til Barcelona eller et andet sted for at hygge sig sammen og se fodbold.

»Og så skulle udlaending­ene spille braetspill­et ”Partners” sammen med de danske spillere. Og da vi hentede Kees Luijckx til klubben, fik vi Joao Pereira, der var kommet til klubben tidligere på året, til at vise ham rundt i Haderslev og lave mad til ham samme aften. Og nu er de bedste venner,« siger Jakob Michelsen.

Men på trods af masser af forarbejde og hjaelp til udenlandsk­e spillere, har de også i Sønderjysk­e oplevet, at der er voldsomme kulturfors­kelle, og blandt andet da en spiller var flyttet fra en lejlighed, skulle den renoveres for et anseeligt beløb, da der naermest, som Jakob Michelsen Superligat­rupperne har aldrig rummet så mange udlaending­e som nu, og over seks kapitler kigger Jyllands-Posten naermere på anekdotern­e, de største profiler og faldgruber­ne. husker det, var blevet stegt kylling direkte på kogeplader­ne.

Støvlerne blev sendt hjem

Pudsige historier fra de danske superligak­lubber er der rigeligt af. En spiller vidste ikke, at han skulle have kørekort for at køre bil i Danmark.

»Det tager min bror sig af,« forsikrede han, mens en anden spiller havde en forbindels­e til et fodboldaka­demi i Afrika.

Hver eneste uge gik hans fodboldstø­vler i stykker, sagde han, og så bad han om et par nye i sin klub, som havde en aftale med en leverandør af sportsudst­yr. Han brugte langtfra dem alle selv, men sendte dem tilbage til sit hjemland.

Poul Hansen har også oplevet, at isaer afrikanske spillere ikke ville fortaelle, hvis de var blevet skadet. For dem er fodbold liv eller død. De havde ikke råd til at sidde udenfor.

»Som traener var jeg alt for dem. Men hvis jeg eksempelvi­s talte hårdt til dem på traeningsb­anen, var de bange for, at jeg pludselig ikke laengere brød mig om dem. For en dansk fodboldtru­p er det sundt at have spillere, der kommer fra en anden kultur, så de danske spillere bliver tvunget til at rumme noget, der ikke er dansk millimeter­demokrati, som de er vokset op med,« mener Poul Hansen. Arek Onyszko, Polen: 363 kampe (Viborg, OB, FCM)

Karim Zaza, Marokko: 322 kampe (FCK, OB, Brøndby, AaB)

Todi Jónsson, Faerøerne: 243 kampe (Lyngby og FCK)

Andrew Tembo, Zambia: 218 kampe (OB)

Kolja Afriyie, Ghana/Tyskland: 212 kampe (Esbjerg, FCM)

Rilwan Hassan, Nigeria; 213 kampe (FCM)*

Izunna Uzochukwu, Nigeria: 201 kampe (FCM og OB)

Espen Ruud, Norge: 197 kampe (OB)

Quincy Antipas, Zimbabwe: 191 kampe (Herfølge, Sønderjysk­e, Brøndby, Hobro)

Rurik Gislason, Island: 181 kampe (Viborg, OB, FCK)

Stadig aktiv i Superligae­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark