Jyllands-Posten

Boligrente­rne trykket i bund

De lave renter giver nye konverteri­ngsmulighe­der for boligejern­e.

- LARS NIELSEN

1.5 pct.-lånet med afdrag er nu i så høj en kurs, at flere boligejere med fordel kan laegge deres lån om. Efter at kursen har rundet 97, kan boligejere med 3 pct. lån nu sikre sig en solid besparelse, viser en beregning fra Realkredit Danmark.

»Det er ret utroligt, at vi er nede på disse ekstremt lave rentenivea­uer igen. Det åbner for nye konverteri­ngsmulighe­der. Boligejern­e med 3 pct.-lån med afdrag kan med fordel omlaegge til 1,5 pct. og få en ganske fin kurs på 97,« mener seniorøkon­om Sonia Khan, Realkredit Danmark.

Ulempen ved omlaegning­en er, at restgaelde­n stiger med 57.000 kr., men med en månedlig besparelse efter skat på ca. 135 kr. vil konvertjen­t teringen have tjent sig hjem igen inden for seks år. Samtidig afdrager man 622 kr. mere hver eneste måned.

»Skal man indfri sit lån før det, og er indfrielse­skursen på lånet den samme som optagelses­kursen, har konverteri­ngen faktisk allerede sig hjem efter to et halvt år. Og selv om det seneste rentefald igen minder os om, at man aldrig skal sige aldrig, så er vores forventnin­g ikke, at renten vil vaere uaendret på dette ekstremt lave niveau om to et halvt år,« siger Sonia Khan.

Den helt store fordel ved 1,5 pct.-lånet er en kursfølsom­hed omkring 10. Stiger renten 1 pct. point, vil kursen falde omkring 10 pct. i hvert fald de første år.

I denne uge er et nyt og rekordbill­igt lån kommet i spil. Det er 1,5 pct.-lånet uden afdrag. Der er allerede afgivet tilbud i det i Jyske Realkredit og Nordea Kredit. Kurserne har vaeret overrasken­de gode – over 95, og kursen naermer sig nu 96.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark