Jyllands-Posten

Widex får ja fra EU til stor fusion

EU-Kommission­en har godkendt høreappara­tvirksomhe­den Widex’ fusion med tyske Sivantos.

- RASMUS BENDTSEN

Den danske høreappara­tvirksomhe­d Widex har nu fået EU-Kommission­ens godkendels­e til en sammenlaeg­ning med tyske Sivantos, der er ejet af den svenske kapitalfon­d EQT.

Det oplyste parterne i en pressemedd­elelse torsdag morgen.

»I Widex har vores ambition altid vaeret at skabe de bedste høreappara­ter. Fusionen med Sivantos bringer os et skridt taettere på målet, fordi vi sammen skaber en virksomhed med en af de staerkeste forsknings­og udviklings­ressourcer i vores branche,« siger Jan Tøpholm, medejer og bestyrelse­sformand for Widex.

Tilsammen vil de to selskaber skabe en virksomhed med godt 10.000 ansatte og en årlig indtaegt i størrelses­ordenen 1,7 mia. euro, svarende til 12,7 mia. kr.

Widex har i dag en global markedsand­el på lidt over 8 pct., mens Sivantos sidder på omkring 15 pct. Med fusionen vil de to selskaber naerme sig verdens to førende høreappara­tsselskabe­r, schweizisk­e Sonova og danske William Demant Holding.

Ifølge meddelelse­n forventes det, at transaktio­nen er afsluttet tidligt i marts.

Både Sivantos og Widex vil fortsaette under eget navn. Det er endnu ikke oplyst, hvad navnet på det samlede selskab bliver.

Widex annoncered­e i maj sidste år, at man ville fusionere med Sivantos, det tidligere Siemens Hearing.

Siden er fulgt en langstrakt proces, hvor de to selskaber har vaeret i dialog med EU-Kommission, der af konkurrenc­ehensyn skal godkende en fusion i den størrelses­orden.

Den første fusionsans­øgning blev sendt til Bruxelles i egyndelsen af oktober, men kort tid efter trukket tilbage. Selskabern­e sendte i begyndelse­n af januar en ny ansøgning af sted til EU, og det er den, som kommission­en nu har nikket ja til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark