Jyllands-Posten

Svensker ny topchef i Pandora

LEDELSE: Det bliver svenske Alexander Lacik, der skal stå i spidsen for smykkesels­kabet Pandora. Vaekst og slankekur bliver den helt store opgave for ham.

- CAMILLA BERGSAGEL NIELSEN

Ny topchef, men ingen ny strategi. Opgaven for Alexander Lacik, som er ny topchef for Pandora, er lagt fast. Nu skal der bare eksekveres, lyder det fra flere analytiker­e.

»Pandora er i dag en virksomhed, som tjener masser af penge. Men det aendrer ikke ved, at Pandora har udfordring­er med vaeksten. Hvis der ikke sker noget, er det kun et spørgsmål om tid, før virksomhed­en ikke tjener nogen penge,« siger Klaus Kehl, chefanalyt­iker i Nykredit Markets.

Derfor er det ifølge Klaus Kehl svaert at vaere uenig med den allerede lagte strategi om at øge vaeksten og tage omkostning­er ud.

»Den store udfordring for den nye adm. direktør bliver at få vaeksten op,« siger Klaus Kehl.

Smykkekonc­ernen offentligg­jorde sin nye toårige strategi med navnet ”Programme Now” i efteråret og kom med flere detaljer senere i forbindels­e med årsregnska­bet. På omkostning­ssiden skal der hentes 1,2 mia. kr. fra slutningen af 2020.

Raekkefølg­en med først at udarbejde en ny strategi og så hyre en ny topchef falder i god jord hos analytiker­ne.

Der skal ske noget

»Jeg tror ikke, at Pandora har haft tid til at vente på, at der kom en ny topchef, som først skulle saette sig i stolen og bruge 100 dage på at vende alle stenene. Der skal ske noget nu,« siger Klaus Kehl, som ikke tror, at der kommer nogen aendringer til strategien, når den nye topchef tiltraeder.

Samme melding kommer fra Søren Løntoft Hansen, Pandora-analytiker i Sydbank, som også ser det som helt centralt, at man får vendt vaeksten og får mere ud af brandet.

»Det er et område, hvor man for alvor kan se fordelen ved valget af Alexander Lacik. Han har erfaring med forbrugsva­rer og genopbygni­ng af brands. Det skal Pandora tage fat på for at vende vaekstbill­edet,« siger han.

Alexander Lacik kommer fra en stilling som adm. direktør for Britax, som producerer sikkerheds­udstyr til børn, og excellerer ifølge Pandora-formand Peder Tuborgh i markedsfør­ing og branding.

Også Klaus Kehl ser en fordel i, at den nye topchef har arbejdet med forbrugsgo­der tidligere, branding af diverse produkter – og sidst, men ikke mindst har vaeret med til at drive nogle forskellig­e turnaround­s, da det er det, han skal arbejde med i Pandora.

Pandora-aktien lukkede med et plus på 0,7 pct. torsdag, efter at navnet på den nye topchef var offentligg­jort.

 ?? Arkivfoto: Gregers Tycho ?? Eksekverin­g på strategien bliver ifølge chefanalyt­iker Klaus Kehl Pandora-topchefens vigtigste opgave.
Arkivfoto: Gregers Tycho Eksekverin­g på strategien bliver ifølge chefanalyt­iker Klaus Kehl Pandora-topchefens vigtigste opgave.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark