Jyllands-Posten

Bekymrende nøgletal gav rentefald

-

Tre triste amerikansk­e nøgletal vendte torsdag eftermidda­g op og ned på de globale finansmark­eder, hvor paene aktiestign­inger blev markant beskåret til fordel for obligation­erne, der blev handlet med endnu lavere renter.

For den toneangive­nde danske 10-årige statsoblig­ation lukkede renten i 0,01 pct. eller 3 basispoint lavere end lukkenivea­uet onsdag aften.

Allerede i formiddags­timerne fik rentemarke­det skuffende nøgletal for udviklinge­n i den tyske økonomi i 4. kvartal sidste år.

De foreløbige nøgletal for det tyske BNP viste nulvaekst på kvartalsba­sis regnet i saesonkorr­igerede tal og en vaekst på 0,6 pct. på årsbasis justeret for antal arbejdsdag­e. Ifølge Bloomberg News var der ventet en stigning på 0,1 pct. på kvartalsba­sis og på 0,7 pct. på årsbasis.

Skuffelsen trak den danske rente de første 2 basispoint ned.

Og nedturen fortsatte med offentligg­ørelsen af eftermidda­gens amerikansk­e nøgletal. De viste, at producentp­riserne faldt med 0,1 pct. i januar på månedsbasi­s, hvor økonomer havde ventet en stigning på 0,1 pct. Og detailsalg­et faldt med 1,2 pct. på månedsbasi­s i december, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,1 pct.

/ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark