Jyllands-Posten

Glen Riddershol­m: »Det betyder absolut ingenting for mig, at vi møder AGF«

Glen Riddershol­m får fredag hjemmebane­debut som ny traener i Sønderjysk­e mod AGF, som fyrede ham for halvandet år siden.

- JESPER ENGMANN

I fredags kunne Glen Riddershol­m i ro og mag saette sig til rette på Ceres Park og se en fodboldkam­p. Der var tid og overskud til at hilse på de AGF-spillere, som Mustapha Bundu, der ikke kunne spille. AGF mod Esbjerg, forårets første kamp i Superligae­n. Dagen efter var han givetvis mere anspaendt, da han for første gang stod i spidsen for Sønderjysk­e, som mødte Vejle på udebane og tabte 0-2.

Fredag aften står han for første gang i spidsen for Sønderjysk­e i en kamp på egen bane. Med netop AGF som modstander. Glen Riddershol­m blev sagt op i AGF i det tidlige efterår i 2017, jobbet i Aarhus blev overtaget af David Nielsen, mens Glen Riddershol­m tog en pause.

Siden vendte han tilbage til branchen som sportschef i Vendsyssel, men da Sønderjysk­e henvendte sig efter fyringen af Claus Nørgaard, sprang Glen Riddershol­m til. Det skifte har affødt masser af polemik med ledelsen i Vendsyssel.

»Men jeg ønsker ikke, at der er noget, der skal forstyrre mit fokus og mine forberedel­ser i min nye klub. Det påvirker mig ikke. Jeg har taget notits af, hvad der er blevet sagt, og så må vi se, hvornår jeg føler trang til at fortaelle min version. Men lige nu er det slet ikke et tema for mig. Jeg har rigeligt at gøre med at finde mig til rette med nye udfordring­er,«

Riddershol­m.

Også fyringen i Aarhus gav genlyd i miljøet. AGF lå på syvendepla­dsen i Superligae­n, holdet havde netop besejret Helsingør med 5-1, men internt var man ikke tilfreds med holdets praestatio­ner. Så Glen Riddershol­m er vel ekstra taendt inden dysten mod sin tidligere arbejdsgiv­er eller hvad? siger Glen

Betyder ingenting

»Jeg kan godt forstå, at folk spekulerer. Men skulle jeg vaere ekstra motiveret, fordi det er AGF, min tidligere arbejdsgiv­er? Hvis mine medarbejde­re kan maerke, at der er kampe, der betyder mere for mig, hvordan skulle jeg så kunne fremstå trovaerdig over for spillerne? Det kan godt vaere, at der er nogle, der ikke tror på det, men det betyder absolut ingenting for mig, at vi møder AGF,« understreg­er han.

Så altså, forventeli­gt masser af håndtryk og krammere fra Glen Riddershol­m til AGF’ere før og efter halvanden times fodbold.

»Det, som betyder noget, er de mennesker, man har arbejdet sammen med. Når jeg ser tilbage på min tid i AGF, er der flere plusser end minusser. Det er en klub med fantastisk­e tilhaenger­e. På nogle områder nåede vi langt, på andre nåede vi ikke så langt. Men det er en tid, jeg har laert meget af, og som jeg ikke ville have vaeret foruden. På den måde er det dejligt på en eller anden måde at kunne sige tak for sidst.«

Men hvad så han fredag aften, da AGF indledte med en 2-0-sejr over Esbjerg?

»Det var en klassisk åbningskam­p, der blev spillet på AGF’s praemisser, efter at Esbjergs målmand lavede en stor fejl, som AGF udnyttede. Men ellers var det en lige kamp. AGF-spillerne gjorde det, de er gode til: De kan holde en defensiv struktur, de giver ikke meget plads vaek, og samtidig kan de køre hurtige omstilling­er.«

I januar har AGF forstaerke­t sig med fire nye spillere, blandt andre Frederik Tingager i forsvaret og angriberen Patrick Mortensen.

Truppen hører til i topseks. Kvaliteten er til det. Glen Riddershol­m om AGF

Staerk kultur i AGF

»På standardsi­tuationer har de fået ekstra muligheder med Frederik Tingager og Patrick Mortensen. AGF har fået en god start, og det er et hold, man skal have respekt for. Truppen er uhyggeligt staerk. Når spillere som Dino Mikanovic og andre dygtige spillere ikke er i kamptruppe­n på 18 spillere, så er det i hvert fald på papiret et staerkt hold.«

Glen Riddershol­m stoppede i AGF for godt halvandet år siden. Der er stadig en stor flok spillere i klubben, som han kender indgående.

»De var alle inde i en fornuftig udvikling, da jeg stoppede i AGF, og siden har de fået mere erfaring. Omklaednin­gsrummet og kulturen må vaere staerk i forhold til spillestil og i forhold til kontinuite­ten, da der efterhånde­n er en del, der har vaeret der laenge. Truppen hører til i topseks. Kvaliteten er til det. Og det siger jeg altså ikke for at fjerne presset på os selv inden kampen,« kommer det fra Glen Riddershol­m.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIUX ?? »Vi skal spille hurtigere, holde bedre fast i bolden og spille chancerne store, som jeg synes, vi formåede mod Vejle i anden halvleg. Vi gik ikke i panik, som vi lidt gjorde i første halvleg, og det betød, at vi tabte for mange bolde,« lyder Glen Riddershol­ms evaluering af 0-2 i Vejle.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIUX »Vi skal spille hurtigere, holde bedre fast i bolden og spille chancerne store, som jeg synes, vi formåede mod Vejle i anden halvleg. Vi gik ikke i panik, som vi lidt gjorde i første halvleg, og det betød, at vi tabte for mange bolde,« lyder Glen Riddershol­ms evaluering af 0-2 i Vejle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark