Jyllands-Posten

Parkerings­systemet i Aarhus er komplet uforståeli­gt

-

Niels Hannestad professor emeritus, Jaettehøje­n 68, Risskov

Ved årsskiftet blev p-automatern­e aendret, så parkering købt med kreditkort nu skal forudbetal­es. Det er der sagt og skrevet meget om, men ikke positivt. Aarhus vil gerne profilere sig som en besøgsvenl­ig by, men turister lades fuldstaend­ig i stikken. Og de lokale ryster på hovedet. Taenk, vi kan vaelge mellem seks forskellig­e apps til kommunens p-pladser. Vi holder ofte ved Aros, hvor vi har abonnement til museet, og jaevnligt må vi forsøge at hjaelpe fremmede bilister, som intet forstår. Det gør vi egentlig heller ikke.

Men at p-vagterne (kaldet cityassist­enter med en saer eufemisme) er emsige, det ved vi. Engang i efteråret tog vi kampen op efter en parkerings­bøde, som vi fik, fordi der angiveligt ikke lå en parkerings­billet i bilen. Det lykkedes til sidst at få dokumentat­ionen tilsendt: 33 kaotiske billeder af vor bil, hvoraf flere viste en korrekt placeret parkerings­billet foran rattet. Så kom tilbagebet­alingen.

Vi ved selvfølgel­ig, at parkerings­automater er pengemaski­ner, men det kunne håndteres mere begavet i Aarhus, end tilfaeldet er. Vi har heller aldrig fået en begrundels­e for, hvorfor vi skal spilde egen og andres tid på at taste en nummerplad­e ind for at få lov til at holde på en parkerings­plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark