Jyllands-Posten

Mads Thorstense­n står nøgen frem på tv: Man skal vaere tilfreds med sin krop

TV 2 Zulus nye datingprog­ram rummer både underholdn­ing og public service, forklarer kanalchefe­n. Han håber, at ”Date mig nøgen” giver seerne stof til eftertanke.

- RONJA MELANDER

Skaldet og skaegget. Grønne øjne. 178 cm og slank af bygning. »Lidt farmave og små vatarme.« En helt perfekt krop, hvis Mads Jonas Thorstense­n selv skal beskrive den.

Det kan du gøre dig til dommer over, når den 32årige procesoper­atør fra Skibby om en uges tid stiller sig frem på tv. Ganske som Gud har skabt ham.

TV 2 Zulu sendte for nylig det første af seks programmer i den danske version af datingprog­rammet ”Date mig nøgen”. I store traek har programmet vendt kurtiserin­gen på hovedet, således at deltagerne begynder, hvor en vellykket date kunne taenkes at ende i det virkelige liv: uden en trevl på kroppen.

Mads Jonas Thorstense­n havde vaeret alene i omtrent et halvt år, før han meldte sig til programmet og blev castet som hovedperso­n til det tredje afsnit. På datingplat­forme som Tinder har han følt sig mødt af overfladis­ke og urealistis­k høje forventnin­ger. Han forsøgte sig derfor også med DR’s ”Gift ved første blik”, hvor han nåede vidt i castingpro­cessen, men aldrig så langt som til skaermen.

Faktisk er han ikke saerligt tryg ved at vaere midtpunkt, siger han, der derfor afviser, at hans ansøgninge­r til programmer­ne skulle vaere den mindste smule motiveret af at blive kendt fra sendeflade­n. I bund og grund håbede han bare at finde sin naeste kaereste på en lidt utradition­el måde.

»Det eneste minus er, at jeg har børn (to og ni år, red.), som kan komme til at se det, når de bliver gamle nok. Men de skal også laere, at det er bare en krop. Og din krop skal du vaere glad for og tilfreds med.«

Sidstnaevn­te er den gyldne laeresaetn­ing, skal man tro Sofie Maltesen, producent på ”Date Mig Nøgen” hos Strong Production­s, og TV 2 Zulus kanalchef, Sune Roland Jensen.

»En god agenda«

»Da jeg var yngre, havde vi noget seksualund­ervisning og bladrede i ”Kvinde – kend din krop”. Forhåbentl­ig er det et mega moderne og forfrisken­de take på det. Og at man faktisk måske laerer noget og får det bedre med sig selv. Det er et underholde­nde datingprog­ram, men med en virkelig god agenda,« siger Sofie Maltesen.

Der har vaeret i omegnen af 300 seriøse ansøgere til den danske version af formatet, som TV 2 Zulu før har sendt på britisk og tysk. At kanalen har vaeret så forelsket i nøgendatin­g, at man nu har bekostet sig en dansk version, skyldes bl.a., at det rammer »noget i tiden«, hvor mange har et ønske om at fremstå som perfekte – ikke mindst på sociale medier. Det forklarer i hvert fald kanalchef Sune Roland.

Er det ikke snarere underholdn­ing end et slag for diversitet og kropsposit­ivisme?

»Det kan vi blive helt enige om. Men det bedste underholdn­ing er jo tit den, hvor du får en smule med hjem at taenke over. Det har også vaeret Blachmans rolle i ”X Factor”. Der er mange gode datingform­ater derude, men det her har naermest nogle public service-elementer i sig.«

»Jaja,« vil kritikere nok sige. »Det er meget godt, at Zulu nedbryder kropstabue­r. I virkelighe­den ved I jo bare, at nøgenhed saelger«?

»Begge dele er der jo sandhed i. Vi er en kommerciel tvstation, der skal tjene penge for at lave indhold. Men vi er ikke sat i verden for at tjene penge til aktiehaver­e. Vi er ejet af staten, og alle de penge, vi tjener, bruger vi på at lave indhold igen. Vi vil gerne have, at folk får noget med sig fra os. For det meste er det et grin. Men vi vil også gerne have, at man har svaert ved lige at slippe programmet og taenker over, om man selv har haft nogle issues med sin krop, man burde gøre op med.«

Da jeg først stod der, var det rigtig svaert at kommentere, hvis en kvinde f.eks. havde en størrelse, jeg ikke var tiltrukket af. Mads Jonas Thorstense­n, deltager i tredje afsnit af ”Date mig nøgen”

En befriende modvaegt

Men er det overhovede­t nødvendigt at vise nøgne kroppe på tv for at oplyse? Det spørgsmål rejser bl.a. laege, forfatter og debattør Vibeke Manniche. Hun tror, der her-

 ?? FOTO: TV 2 ZULU ?? Fem afklaedte maend og kvinder bliver i hvert program udstillet i lysende bokse. En påklaedt deltager kan vaelge til og fra, indtil han eller hun til sidst skal smide kludene og vaelge en date. Billedet her stammer fra første afsnit.
FOTO: TV 2 ZULU Fem afklaedte maend og kvinder bliver i hvert program udstillet i lysende bokse. En påklaedt deltager kan vaelge til og fra, indtil han eller hun til sidst skal smide kludene og vaelge en date. Billedet her stammer fra første afsnit.
 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark