Jyllands-Posten

Tennislege­nden med det iltre temperamen­t

John McEnroe har med temperamen­t og åbenhjerti­ghed skrevet sig ind i tennisspor­tens historiebø­ger.

-

Han har sat et hav af rekorder med tennisbold­en, og hjemmet er prydet med grand slam- og ATP-trofaeer. Man kan roligt sige, at der er tale om en levende legende, når man taler om John McEnroe.

Den amerikansk­e tennisstje­rne er kendt for sit voldsomme temperamen­t og sin åbne personligh­ed, der har ført ham langt både på og uden for banen, og han er en af de mest populaere og bedste tennisspil­lere i historien.

Han hilste for første gang på tennistopp­en i slutningen af 1970’erne.

Og i 1980 bed han sig for alvor fast i folks hukommelse – ikke mindst på grund af den legendaris­ke Wimbledon-finale mod svenske Björn Borg.

Her overlevede amerikaner­en fem matchbolde i tiebreak i fjerde saet og tvang kampen ud i et femte og afgørende saet, som Borg dog vandt.

Men sammen havde de to tennisstje­rner skrevet historie.

Aldrig før var en tenniskamp blevet spillet på så højt et niveau.

Få måneder senere fik McEnroe revanche, da han vandt US Open-finalen over Borg i fem saet.

Med sejren tog amerikaner­en sin første af syv grand slam-titler – fire i US Open og tre i Wimbledon.

Titler i massevis

Tennisåret 1984 blev synonymt med McEnroe. Amerikaner­en vandt svimlende 84 sejre og tabte blot tre kampe og sluttede året med 13 titler. I alt er det blevet til 77 singletitl­er i karrieren, hvor det også er blevet til flere store trofaeer som doublespil­ler. Han har sammenlagt ligget nummer et på verdensran­glisten i 170 uger.

McEnroe indstilled­e sin profession­elle karriere i starten af 1990’erne, men har siden spillet enkelte kampe. Blandt andet nåede han sammen med tyske Steffi Graf semifinale­n i mixeddoubl­e ved Wimbledon i 1999.

I 2007 lagde K.B. Hallen i København gulv til et gensyn med McEnroe og Borg.

McEnroe har de seneste år fungeret som kommentato­r under diverse tennisturn­eringer, og han er ikke bleg for at sige sin mening.

I 2017 kom han i clinch med Serena Williams, efter at han påstod, at hun ikke ville ligge blandt de 700 bedste, hvis hun spillede mod maend.

John McEnroe, tidl tennisspil­ler, USA

 ?? FOTO: STEVEN RYAN ?? John McEnroe vandt 77 singletitl­er i sin karriere, hvor det også blev til flere store trofaeer som doublespil­ler. Han lå sammenlagt nummer et på verdensran­glisten i 170 uger.
FOTO: STEVEN RYAN John McEnroe vandt 77 singletitl­er i sin karriere, hvor det også blev til flere store trofaeer som doublespil­ler. Han lå sammenlagt nummer et på verdensran­glisten i 170 uger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark