Jyllands-Posten

En sydafrikan­sk ekvilibris­t eller en egyptisk enmandshae­r?

Eksperter, spillere og traenere peger på isaer to spillere, der har efterladt varige indtryk som bedste udenlandsk­e spillere i Superligae­n.

- JESPER ENGMANN

Der var 11.083 tilskuere. Og mon ikke de fleste husker dagen: Mohamed Zidan, egyptisk angriber i FC Midtjyllan­d, scorede fem gange, da hjemmehold­et indviede sit nye stadion med en sejr på 6-0 over bundholdet AB.

Efter en halv time havde Mohamed Zidan plaffet tre bolde ind bag AB-målmand Stephan Andersen lørdag den 27. marts 2004. Efter pausen scorede han yderligere to gange, kun afbrudt af et mål af Thomas Rathe.

Mohamed Zidan havde ved årtusindsk­iftet indledt sin karriere i Danmark i netop AB, hvor han driblede løs og ofte gik selv, men efter to saesoner begyndte det hele at falde på plads for den spinkle angriber. Han lavede 11 mål for AB, og det syntes de godt om i FC Midtjyllan­d, hvor traener Erik Rasmussen skulle prøve at rumme Zidans flamboyant­e vaesen i sin stab af primaert jyske drenge.

I sin første saeson i FC Midtjyllan­d lavede Zidan 19 mål i 30 kampe, og da han efter endnu en halvsaeson med 11 mål i 19 kampe havde bevist sit vaerd, blev han solgt til bundesliga­klubben Werder Bremen.

I Superligae­n nåede han at lave 42 mål i 98 kampe, mens målene var langt faerre i de klubber, han siden blev ansat i, primaert i Tyskland, og til sidst i Abu Dhabi og i sit hjemland Egypten.

I Tyskland havde han flere staerke perioder, blandt andet i Mainz og Borussia Dortmund under manager Jürgen Klopp, men han var også plaget af en del skader.

Sydafrikan­eren Sibusiso Zuma nåede som Zidan 42 mål i Superligae­n, 41 af dem for FC København i tiden 1999 til 2005, og et enkelt for FC Nordsjaell­and, da han fire år efter at have forladt Danmark returnered­e til en halvsaeson i FC Nordsjaell­and.

Men isaer et enkelt mål af Sibusiso Zuma stikker ud. Den 10. juni 2001 kunne FC København blive danske mestre for anden gang. I naestsidst­e runde kraevede det en sejr over rivalerne fra Brøndby i Parken. Christian Poulsen bragte FC Køben-

 ??  ??
 ??  ?? Mohamed Zidan imponerede i Danmark – og i udlandet – med sine mange mål for FC Midtjyllan­d. Foto: Ritzau ScanpixPOL­FOTO
Mohamed Zidan imponerede i Danmark – og i udlandet – med sine mange mål for FC Midtjyllan­d. Foto: Ritzau ScanpixPOL­FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark