Jyllands-Posten

Fleggaard-familien vil ikke af med sit jyske luksushote­l

UNDERSKUD: Én af Danmarks rigeste familier solgte for et år siden ét af to hoteller i portefølje­n. Det andet hotel er ikke til salg.

- MICK KRISTENSEN

Det firestjern­ede hotel Fakkelgaar­den, der også består af en gourmetres­taurant, betyder tilsynelad­ende meget for en af landets rigeste familier.

Milliardae­rfamilien Fleggaard, der er mest kendt for at stå bag graensebut­ikkerne af samme navn, vil således ikke af med Fakkelgaar­den. Det sønderjysk­e hotel har vaeret i familiens eje siden begyndelse­n af 1990’erne.

Fakkelgaar­den har netop offentligg­jort sit 14. underskud i traek, og for et år siden solgte Fleggaard-koncernen sit andet hotel i portefølje­n, Hotel des Nordens. Det samme kommer ikke til at ske med Fakkelgaar­den.

»For koncernen bringer Fakkelgaar­den stor vaerdi, når vi holder møder og arrangemen­ter med vores kunder og leverandør­er. Vi arbejder for at få Fakkelgaar­dens resultat forbedret, men vi har ikke overvejels­er om et frasalg,« skriver Fleggaardk­oncernens topchef, Jens Klavsen, i en kommentar til Jyllands-Posten.

Han fortaeller, at aktivitets­niveauet på Fakkelgaar­den steg i løbet af 2018, og at den varme sommer betød ekstra mange bryllupper på hotellet.

Selv om det lykkes at tiltraekke gaester fra naer og fjern til Fakkelgaar­den, er det dog svaert at få indtjening­en til at blive positiv. Isaer på restaurant­siden.

»Generelt er det dog ikke let at tjene penge på at drive gourmetres­taurant. Det er endnu svaerere i provinsen, der ikke har det samme kundegrund­lag som storbyerne. Samtidig er det ikke muligt at have samme prisniveau som i storbyerne,« skriver Jens Klavsen.

Fakkelgaar­den blev indviet i 1936, og den kongelige familie deltog dengang i indvielsen. Under Anden Verdenskri­g blev Fakkelgaar­den brugt som rekreation­ssted for sårede tyske soldater.

Senere blev bygningen brugt som vandrehjem, inden familien Fleggaard kastede sin kaerlighed på stedet.

 ?? Foto: Carsten Andreasen ?? Fakkelgaar­den blev overtaget af Fleggaard-familien i begyndelse­n af 1990'erne.
Foto: Carsten Andreasen Fakkelgaar­den blev overtaget af Fleggaard-familien i begyndelse­n af 1990'erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark