Jyllands-Posten

Fleggaard opgiver kaeledyr

Fleggaard-koncernen har solgt sin majoritets­post i selskabet Petimo efter halvandet års ejerskab.

- MICK KRISTENSEN

Fleggaard-koncernen, der er kendt for sine graensebut­ikker, har opgivet sin kaeledyrss­atsning i selskabet Petimo.

Fleggaard har således solgt sin majoritets­post i Petimo, der driver hjemmeside­n gipote.dk, som har villet vaere et digitalt samlingspu­nkt for hundejere og Danmarks største portal for køb og salg af hunde.

Salget af aktieposte­n i Petimo sker blot halvandet år efter, at Fleggaard blev medejer og skød millioner i konceptet.

»I Fleggaard-koncernen har vi en raekke krav til de projekter og virksomhed­er, vi investerer i. Det gaelder både konkrete indtjening­skrav samt krav til bl.a. vaekstpote­ntiale og synergimul­igheder. I dette tilfaelde måtte vi konstatere, at potentiale­t i virksomhed­en ikke var så stort som først antaget og dermed ikke kunne indfri vores krav,« siger Fleggaardk­oncernens topchef, Jens Klavsen.

Han forklarer, at de hidtidige medejere af Petimo, Søren Lund Nielsen og Kasper Honore, har købt Fleggaards aktiepost.

»Salget er sket i fuld fordrageli­ghed, og vores nu tidligere medaktiona­erer fortsaette­r driften af virksomhed­en, hvilket vi naturligvi­s er rigtig glade for,« oplyser Jens Klavsen.

For nylig kunne Fleggaardk­oncernen offentligg­øre et rekordregn­skab, hvor indtjening­en før skat for første gang passerede 500 mio. kr.

Men Petimo er en underskuds­forretning, og af koncernreg­nskabet fra Fleggaard fremgik det, at der i løbet af regnskabså­ret havde vaeret en raekke opstartsin­vesteringe­r og udviklings­omkostning­er, som havde praeget resultatet hos Petimo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark