Jyllands-Posten

DSV haever sit milliardbu­d på Panalpina

TRANSPORT: DSV er nu villig til at betale over 28 mia. kr. for schweizisk­e Panalpina.

- ALEXANDER BITSCH LEONORA BECK

DSV har langtfra opgivet kampen om at overtage Panalpina. Den danske transportk­aempe har således haevet sit købstilbud på Panalpina til 180 schweizerf­ranc pr. aktie. Det nye bud er et indikativt og betinget kontant købstilbud.

Det oprindelig­e bud lød på 170 schweizerf­ranc pr. aktie, men det blev forhøjet den 6. februar. Det oplyser DSV i en fondsbørsm­eddelelse. Det nye bud har en vaerdi på lidt over 28 mia. kr.

»Dette reviderede kontante tilbud blev fremsendt efter feedback modtaget fra Panalpina og indeholdt bl.a. forslag til endelig beslutning om udvikling og fastholdel­se af Panalpinas medarbejde­re og forslag til bevarelse af den saerlige Panalpina arv,« skriver DSV i meddelelse­n.

I modsaetnin­g til det tidligere bud fra DSV fra midten af januar, som indeholdt en blanding af DSV-aktier og kontanter, er det nye bud udelukkend­e kontant. Der er således ingen DSV-aktier i det nye bud.

»DSV fortsaette­r med nøje at vurdere situatione­n,« lyder det videre fra DSV.

Og der har vaeret noget at holde øje med. Fredag morgen oplyste Panalpina i en kortfattet meddelelse, at selskabets bestyrelse er i diskussion­er med det kuwaitiske selskab Agility om »potentiell­e strategisk­e muligheder med hensyn til deres respektive forretning­er«.

»Diskussion­erne mellem de to selskaber er i den indledende fase,« lød det fra Panalpina.

Blandt aktionaere­rne i Panalpina virker det til, at der er splittelse. Ifølge Bloomberg foretraekk­er Artisan Partners, der ejer 12 pct. af aktierne i Panalpina, DSV’s tilbud frem for kuwaitiske Agility.

Opbakning til Agility

Omvendt kunne Bloomberg torsdag aften berette, at Panalpinas største aktionaer, Ernst Göhner-fonden, bakker op om sammenlaeg­ningen med Agility. Kan Panalpina vriste sig ud af DSV’s opkøbsgreb ved at teame op med kuwaitiske Agility?

Det er der en god chance for, hvis man spørger Christian Obst, analytiker i den tysk-schweizisk­e investerin­gsbank Baader Helvea.

»Jeg tror, at folk i ledelsen og bestyrelse­n har kigget efter nogen, der kan fungere som en ”white knight”,« siger han.

En ”white knight” er i investerin­gsverdenen en, der kommer et selskab til undsaetnin­g, hvis det bliver udsat for et uønsket opkøbsfors­øg.

Det vil samtidig give mening for Agility at teame op med Panalpina. Det skyldes, at Agility har omkring halvt så meget luft- og søfragtssp­edition som Panalpina.

»For at få en interessan­t størrelse over for de store containerr­ederier bliver man nødt til at vaere stor. Det bliver svaerere og svaerere fremadrett­et, specielt inden for søfragt, og det kan vaere en grund til, at et samarbejde med Panalpina vil give mening for Agility,« siger han.

Panalpinas jagt på en redningskr­ans fra en anden og mindre offensiv byder end DSV betyder højst sandsynlig­t også, at den danske koncern får meget svaert ved at gennemføre opkøbet, mener analytiker­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark