Jyllands-Posten

Populaert dansk feriekonce­pt rykker til Canada

Virksomhed­en 21-5 vaelger ny strategi og åbner kontor i Vancouver. Canadiske familier kan nu se frem til at blive del af en ejerforeni­ng, der deles om fem feriebolig­er.

- NANNA ELMSTRØM

Det danske feriekonce­pt 21-5 udvider med nyt kontor i Vancouver i Canada.

Tiltaget er en del af en ny strategi fra virksomhed­ens side, og andre lande er også på tegnebraet­tet.

21-5 er en deleøkonom­isk virksomhed, der sender danske familier på ferie ved en saerlig ordning, hvor 21 familier deler fem feriebolig­er rundt om i Europa eller USA.

De 21 familier indgår i en ejerforeni­ng og er således alle medejere af samtlige feriebolig­er – nu gaelder det altså også canadiske familier.

Mere end 550 danske familier benytter ordningen og har gennem de seneste år investeret mere end 1 mia. kr. i udenlandsk­e feriehuse gennem 21-5.

21-5 er stiftet af aegteparre­t Laila Albaek Salem Køj og Anders Køj. De kvittede begge deres job som maeglere i store kaeder for at forfølge drømmen om at blive ivaerksaet­tere, og det har laenge vaeret planen at ekspandere til udlandet.

Virksomhed­en udvidede konceptet i 2017, hvor den også ville have erhvervsli­vet med på idéen.

21-5 ville gøre det nemmere for firmaer at tilbyde feriebolig­er til deres ansatte – men i modsaetnin­g til private, der ejer feriebolig­erne, skal virksomhed­erne købe sig ind i et andet selskab, der ejer dem.

Hos 21-5 har fokus vaeret et andet sted, og virksomhed­en har derfor endnu ikke indgået en aftale i erhvervsse­ktoren.

»Vi valgte at fokusere på dét, vi er bedst til, nemlig ejerforeni­nger til private,« siger Anders Køj.

Og nu vil private canadiere altså også kunne blive en del af 21-5, der netop har åbnet for salget i Vancouver. Udvidelsen har vaeret i støbeskeen i lidt over to år.

»Vi har allerede nu erfaret, at canadierne slet ikke kender til konceptet, som er kernen i 21-5, nemlig at familierne bestemmer det hele – det er helt nyt. Vi er spaendte på at se, hvor hurtigt det tager fat,« siger Laila Albaek Salem Køj.

De danske familier kan benytte sig af canadierne­s rejsedesti­nationer, når der bliver canadiske ejerforeni­nger at bytte feriebolig­er med.

21-5 beskaeftig­er i dag 40 medarbejde­re.

 ?? Foto: PR ?? Laila Albaek Salem Køj og Anders Køj står bag 21-5.
Foto: PR Laila Albaek Salem Køj og Anders Køj står bag 21-5.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark