Jyllands-Posten

STIBO SYSTEMS

-

hele fundamente­t under virksomhed­skulturen og dermed et afgørende punkt i rekrutteri­ngen af nye medarbejde­re. Samtidig er det et pejlemaerk­e for ham selv.

»Alt, hvad jeg foretager mig som topchef, skal kunne tåle at blive blaest op på en 100 tommer skaerm i receptione­n. For det er jo den adfaerd, medarbejde­rne tager bestik af. Så jeg vurderer hele tiden mig selv i forhold til kernevaerd­ierne. Er jeg åben og aerlig? Accepterer jeg fejl? Hvis jeg er den bedste version af mig selv, bliver det også nemmere for os at løse forskellig­e problemsti­llinger,« siger topchefen.

Han har indstillet sin telefon til at advare om fartkontro­ller på motorvejen, mens navigation­ssystemet i bilen sågar blinker i tilfaelde af køretøjer i nødsporet. Den samme tilgang har Niels Stenfeldt ikke ligefrem til ledelse.

Han foretraekk­er at føle sig frem i alle forretning­ens hjørner frem for at nøjes med andres observatio­ner.

Det er årsagen til, at han så ofte saetter sig om bord på et fly for at besøge kunder, saelgere, softwareud­viklere og andre folk. I et forsøg på at stykke sit eget billede sammen af Stibos styrker og svagheder.

»Som ny topchef kan jeg ikke bare laene mig tilbage og bede mine ledere om at saette mig ind i forretning­en. For de beretter selvfølgel­ig om selskabet ud fra egne oplevelser, selv om vores opfattelse af de samme situatione­r kan vaere forskellig.«

Det handler om at vaere synlig

Derudover handler de mange forretning­srejser naturligvi­s også om at vaere synlig i organisati­onen og at give lige så meget til medarbejde­rne, som de giver til ham.

»Men det kommer med en pris. Det er der ingen tvivl om,« siger topchefen, som i december gennemført­e en jordomrejs­e i forretning­søjemed med ikke faerre end 11 lufthavnss­top på programmet: København, Frankfurt, Bogota, Medellin, Bogota, Mexico City, Monterey, Mexico City, Los Angeles, Tokyo og tilbage til København.

»Så er man lidt traet, når man kommer hjem,« griner Niels Stenfeldt.

Når han taler om, at det kommer med en

Stibo Systems er en del af den fondsejede Stibo Group med base i Højbjerg ved Aarhus og rødder helt tilbage til 1794.

Udover Stibo Systems består koncernen af CCI Europe med speciale i it-løsninger til mediebranc­hen, innovation­shuset Stibo Accelerato­r samt Stibo Complete med speciale i fysisk marketingm­ateriale.

Stibo ejer 40 pct. af softwarefi­rmaet Inspari. Stibo Group anføres af koncerndir­ektør Carsten Christense­n og taeller samlet set flere end 1.200 medarbejde­re fordelt i Europa, Nordamerik­a, Latinameri­ka, Australien og Asien.

Stibo Systems, der blev etableret i 1976, bogførte i 2017/2018 en omsaetning på 600 mio. kr. og et nettoovers­kud på 30 mio. kr.

pris, taler han dog ikke om sin jetlag eller om de fysiske skavanker ved at skrue en 1,94 meter høj krop ned i et flysaede igen og igen.

Nej, han taler om sin familie og deres faelles afsavn i hverdagen, hvor han enten er ude at rejse eller befinder sig i Aarhus fra mandag til torsdag.

Sådan har Niels Stenfeldt og hans hustru organisere­t tilvaerels­en de seneste 20 år. Hvilket betyder, at de deles om hans arbejde, som han formulerer det på det sidste stykke til Aarhus. Topchefen har som altid bestilt et vaerelse på Helnan Marselis Hotel ved Strandveje­n og bevaeger sig som regel direkte ned i fitnessrum­met.

»Den største omkostning ved mit arbejde er den ensomhed, der rammer mig, når jeg ankommer til hotellet. Derfor er det rart at blive fysisk traet. For der kommer intet godt ud af bare at laegge sig på sengen.«

Hvorfor er det afsavnet vaerd?

»Det er et godt spørgsmål. Det giver mig og min familie nogle andre muligheder. Vi rejser meget. I efterårsfe­rien fløj min hustru og børn eksempelvi­s over til mig i USA, fordi jeg alligevel var der i forvejen. Så havde vi en hel uge sammen, hvor det bare handlede om os,« siger Niels Stenfeldt.

Weekend med familien

Han forsøger også at kompensere for afsavnet på andre måder. Når han arbejder hjemmefra om fredagen, afleverer og henter han drengene i skolen. I weekenden følger han dem til fodbold og lader telefonen ligge i kaelderen det meste af tiden. For at vaere mere til stede. Og når hustruen inviterer deres venner på besøg, er han ikke maettet af store middage, fordi han nøjes med lette måltider på hotellerne.

»Velkommen tilbage,« smiler receptioni­sten, da Niels Stenfeldt klokken lidt i 20 har parkeret Audien og trukket rullekuffe­rten hen over den regnvåde asfalt og ind i den firestjern­ede hotellobby.

Kort efter begiver topchefen sig vej ned mod vaerelse 128, hvor han som det første åbner døren til altanen for at få frisk luft. Dernaest haenger han sine skjorter op på en bøjle. Kun bølgeskvul­pene bryder stilheden.

 ?? Foto: Joachim Ladefoged ?? Niels Stenfeldt tiltrådte som topchef for Stibo Systems den 1. september 2018 og er i faerd med at udrulle en aggressiv vaekststra­tegi.
Foto: Joachim Ladefoged Niels Stenfeldt tiltrådte som topchef for Stibo Systems den 1. september 2018 og er i faerd med at udrulle en aggressiv vaekststra­tegi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark