Jyllands-Posten

Ugen endte med et lille plus

-

Renten på det toneangive­nde danske statspapir med udløb i 2027 steg fredag til knap 0,02 pct., hvilket var knap 1 basispoint højere end ved børsluknin­g torsdag.

Omtrent samme udvikling sås i statspapir­er med tilsvarend­e løbetid i Storbritan­nien og Frankrig, mens udviklinge­n var mere behersket for det 10-årige tyske statspapir.

Fredagens slutniveau er på linje med niveauet, da de danske handlere gik på weekend i sidste uge. Her tog den 10-årige rente et dyk på 3 basispoint og endte rekordlavt.

I løbet af fredagen fik investorer­ne flere input fra den anden side af Atlanten at handle på.

Forbrugert­illidsindi­katoren steg i februar til 95,5 fra 91,2 måneden før ifølge den foreløbige opgørelse. Det var bedre end ventet blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg News, der blot havde set en fremgang til 93,7.

Derudover kom der også tal for erhvervsti­lliden i New York-regionen i februar målt ved Empire Manufactur­ing-indekset samt tal for industripr­oduktionen i januar. Hvor sidstnaevn­te skuffede økonomerne med et fald på 0,6 pct. mod en ventet stigning på 0,1 pct., overrasked­e erhvervsti­lliden positivt. Den steg i februar til 8,8 fra 3,9 måneden før. Økonomerne havde estimeret en stigning til 7,0.

/ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark