Jyllands-Posten

United gemmer på en joker, men den smalle trup er spaendt til det yderste

Aarhus Uniteds trup blevet udhulet på grund af spillerafs­ked og er nu meget udsat, hvis der kommer nye skader.

- HENRIK PHILIP HARE

Inden lørdagens kamp mod Ajax København taeller Heine Eriksen lige nu sin kampklare trup i håndboldkl­ubben Aarhus United til 14 spillere: to målvogtere, fire fløjspille­re, to stregspill­ere og seks bagspiller­e.

Den samlede total er gået et hak ned, efter at man midt på ugen sagde farvel til højrebacke­n Birna Berg, som kort efter at vaere kommet tilbage fra en langvarig skadesperi­ode blev solgt til en Bundesliga-klub.

I forvejen har man for lidt over en måned siden sagt farvel til stregspill­eren Celine Holst, som dog blev erstattet i et nogenlunde forhold af en-til-en med ankomsten af Edita Nukovic på en amatørkont­rakt. Dertil kommer desuden, at to af fløjspille­rne i truppen reelt stadig er U-spillere.

Så med spillerafg­angene laegger cheftraene­r Heine Eriksen ikke skjul på, at truppen er blevet så smal, at det har konsekvens­er.

»Som traener vil man ikke miste spillere. Det er klart, at det er en udfordring. I forbindels­e med kampene repraesent­erer hver spiller en taktisk mulighed, og nu har vi to spillere faerre i det spil og også som fysiske ressourcer,« siger Heine Eriksen og fortsaette­r:

»Hverdagen bliver heller ikke nemmere. For for at få traeninger­ne til at haenge sammen, så de er relevante for kampene, skal man også have en hvis maengde spillere med. Helt konkret betyder det for os, at vi kommer til at traekke på U18-spillere, som skal fylde antallet op til traening.«

En joker i kulissen

Trods de negative sider af spillerhan­dlen fortryder eller forsvaerge­r Heine Eriksen dog ikke den seneste spillerhan­del.

»Vi er i en situation i Aarhus United, hvor det økonomisk gav mening for os. Men vi har også den tilgangsvi­nkel, at mange kommer til os med et håb om at komme videre. Så hvis en spiller har et ønske om at prøve noget nyt, og det giver mening for klubben, så står vi ikke i vejen for det,« siger Heine Eriksen.

Da han tidligere på året mistede Celine Holst, fordi hun valgte at indstille karrieren, var Edita Nukovic allerede hentet ind på forhånd som erstatning. En lignende metode afviser cheftraene­ren klart er på tale denne gang – også selv om det ligner, at Aarhus United ender med at komme i slutspille­t og dermed forlaenge saesonen med flere kampe.

I stedet bliver det de resterende spillere i truppen, der skal sørge for at udfylde hullet. Et stort laes bliver isaer placeret på truppens nu eneste kampklare højreback, Celine Lundbye, en fordeling, som traeneren ikke er bange for, fordi det også så sådan ud, da Birna Berg igennem hele efteråret var skadet.

»Celine Lundbye er vores klare førstevalg på pladsen, og så har jeg både Helena Elver og Julie Pontoppida­n, som spiller en rigtig fin højreback, selv om de er højrehånde­de,« forklarer Eriksen, som også håber på at få hjaelp af et comeback.

For Aarhus United har faktisk kontrakt på en højreback mere i form af Nicoline Olesen. Hun har i snart et år vaeret holdt fra banen af en voldsom korsbåndss­kade, men begynder at naerme sig et punkt, hvor hun igen kan traene med:

»Hun er så langt nu, at går vi i slutspille­t, kan hun måske bidrage der.«

Uanset mulige comebacks forholder traeneren sig dog stadig til, at hans kampklare trup lige nu er to spillere for lille:

»Lige nu kan vi få kampene til at fungere, og traekker vi på U18-spillerne, kan vi også få traeningen til at fungere. Men det er klart, at der ikke skal falde mange fra, før det bliver problemati­sk.«

Lige nu kan vi få kampene til at fungere, og traekker vi på U18-spillerne, kan vi også få traeningen til at fungere. Men det er klart, at der ikke skal falde mange fra, før det bliver problemati­sk. Heine Eriksen, cheftraene­r, Aarhus United

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark