Jyllands-Posten

Aarhus United er fri af den sorte liste og aktiverer ”Egon Olsen”-plan

Et langvarigt ophold på DHF’s sorte liste har givet Aarhus United faerre muligheder på transferma­rkedet, men det er ikke for sent at rette op på, siger traener.

- HENRIK PHILIP HARE

Aarhus United nåede at stå to måneder på håndboldfo­rbundets sorte liste, men nu er klubbens økonomi atter godkendt, og man kan begynde at skrive kontrakter.

I den periode United har vaeret afskåret fra at skrive kontrakter, er der dog sket meget på transferma­rkedet, da mange klubber og spillere laver aftaler med hinanden for naeste saeson i vintermåne­derne.

Det betyder, at Aarhus United nu kommer halsende efter resten af klubberne ikke bare i den hjemlige HTH-liga, men også udenlandsk­e ligaer.

»Selvfølgel­ig er vi dårligere stillet, for de spillere, vi kunne have vaeret interesser­et i, er skiftet i en anden retning. Men der er også spillere, som har haft stor tillid til, at vi kunne løse situatione­n og via deres agenter har sagt, at når vi kom af listen, ville de gerne snakke,« fortaeller Uniteds cheftraene­r, Heine Eriksen.

Gennemtaen­kt plan

Han er manden med det helt store ansvar for at få sat en konkurrenc­edygtig trup sammen til den kommende saeson, og der er rigeligt med arbejde: Lige nu er det nemlig kun Helena Elver, som har en kontrakt med klubben, der taeller en saeson mere med.

Eriksen og co. har dog en plan: »Vi har en meget gennemtaen­kt plan, og jeg synes, den er ret god. Det er selvfølgel­ig ligesom med Egon Olsen, at det ikke altid er sådan, at en god plan kan føres ud i livet. Men vi har en idé om, hvordan vi skal løse det her, og vi synes selv, det ser lovende ud, selv om der ligger et kaempe stykke arbejde foran os.«

Trods inspiratio­nskilden indeholder de første skridt i planen hverken et skib med en forlaenget mast eller et trykluftsb­or.

Det drejer sig i første omgang blot om at prøve at få sikret de spillere i den eksisteren­de trup, som man gerne så blive. Det har bestyrelse­sformand Mads Winther før sagt til Jyllands-Posten gør sig gaeldende for 10-11 spilleres vedkommend­e. Først efter det skal der så suppleres op med spillere udefra.

»Jeg er sikker på, vi nok skal få stablet noget slagkrafti­gt på benene. Men der er rigtigt mange ting, der er blevet lukket ude i de andre klubber, og meget af det er ikke meldt ud endnu, så der venter et stort stykke arbejde foran os,« siger Heine Eriksen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark