Jyllands-Posten

Endelig en SUV-opladnings­hybrid med meget plads

Den store Mitsubishi Outlander er klar som plug-in hybrid, der er praktisk, men som også kraever, at du har klarlagt dine behov.

- JENS OVERGAARD

En stor, solid firehjulst­rukket SUV.

Det har altid vaeret praedikate­t for Mitsubishi Outlander, som dog også har vaeret en noget rustik og braendstof­maessigt tørstig bil i graenselan­det mellem civilisere­de personbile­r og arbejdsred­skaber.

Nu har det japanske maerke taget hul på en ny aera og lanceret Outlander som plug-in hybrid, hvor batteri og elmotor spiller sammen med en benzinmoto­r, og som du kan lade op i stikkontak­ten, så den på papiret kan køre op til 45 km på ren strøm. Det er helt i tidens ånd og gør bilen til en af de prismaessi­gt mere økonomisk overkommel­ige – og få – opladnings­hybrider med firehjulst­raek,

AEldre model

Det er allerede seks år siden, at Mitsubishi lancerede den første Outlander PHEV. Det er en model, som ligger paent højt oppe på salgsliste­rne i lande som Norge, hvor kørsel på ren el i Oslo og firehjulst­raek er en hit-kombinatio­n.

Det er således en aeldre konstrukti­on, og det kan også ses på designet, der virker noget klodset og gammeldags.

Efter en opgraderin­g lanceres modellen i Danmark. Det sker til priser fra godt 350.000 kr. for grundmodel­len, Invite, hvilket er godt 40.000 kr. mere end billigste benzinudga­ve med almindelig­t forhjulstr­aek og 2,0 liters benzinmoto­r på 150 hk, mens modellen med ”rigtigt” firehjulst­raek koster omkring 360.000 kr.

Den bedst udstyrede PHEV Instyle, som vi tester, lander på 489.000 kr.

Rent teknisk byder Outlander PHEV på en 2,4 liters benzinmoto­r på 135 hk, der spiller sammen med to elmotorer, hvor den forreste yder 85 hk, og den bagerste 92 hk, hvilket giver en samlet systemydel­se på 224 hk.

Den praktiske del taler for sig selv; her er høj indstignin­g, god plads i kabinen og et rimeligt bagagerum på 463 liter, hvor batteripak­ken, som ellers ligger i bunden, her tager 14 liter. Og så kan den have op til 1.500 kg på krogen, hvilket er ret enestående for opladnings­hybrider.

I det daglige er Outlandere­n en bil, som er ukomplicer­et at køre. Som udgangspun­kt starter bilen altid på eldrift, når der er strøm på batteriet. Det sker op til 65 km/t.

Hvis der ikke er strøm på batteriet, starter benzinmoto­ren for at producere strøm til dette for at drive elmotoren, der traekker på baghjulene, mens benzinmoto­ren traekker på forhjulene.

Ved lavt batteri og hastighede­r over 65 km/t. går benzinmoto­ren i gang, ligesom den gør ved hastighede­r over 135 km/t. Over en kam kan elmotoren også supplere ved accelerati­on ved kørsel op ad bakker.

Pris: 488.990 kr. Outlander PHEV Invite: fra 349.995 kr. Beskatning: Outlander Intense fra 370.000 kr. Grøn ejerafg., halvårlig: 460 kr. Forbrug: 50 km/l (WLTP) C02 per km: 46 g (WLTP) Motor: Firecylind­ret motor på 2,4 liter, elmotorer på 85 hk for og 92 hk bag Maks. systemydel­se: 224 hk Batterikap­acitet: 13,8 kWh Topfart: 175 km/t. Raekkevidd­e på el: 45 km (WLTP) 0-100 km/t.: 10,6 sek. L/B/H: 470/154/171 cm Traekvaegt: 1.500 kg m/bremser

Lade eller gemme strøm

Undervejs lader benzinmo-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark