Jyllands-Posten

“Flashdance” er en uambitiøs og ufaerdig musical

Det giver ikke mening at hylde al det talent, der er samlet på scenen i ”Flashdance The Musical”, fordi de desvaerre slet ikke kan hamle op med det sjusk, der omgiver hele opsaetning­en.

- FLASHDANCE THE MUSICAL MORTEN HEDE

Vi er klar til endnu en tur i One And Only Musical Teaters musicalmas­kine. Men med ”Flashdance The Musical” bliver det en bundskrabe­r på flere parametre.

Og den oplevelse bliver delt af de fleste i Musikhuset Aarhus’ store sal på denne premiereaf­ten. Begejstrin­gen blandt publikum er noget af det mest afdaempede, der kan komme fra langt over tusind publikumme­r. Der er øjeblikke i musicalen, hvor vi sidder og kigger forvirret på hinanden: Er det her deres alvor?

Når vi alligevel undervejs bliver underholdt af musicalen, så skyldes det halvdelen af gangene, at der er praestatio­ner eller iscenesaet­telsesmaes­sige valg, der er så elendige, at man er nødt til at grine ad det.

Årets vaerste lyd

Grundlaegg­ende skal en musical lyde godt og se godt ud. Er der styr på de to elementer, så kan man til tider slippe afsted med meget på andre områder.

Men ”Flashdance” lyder simpelthen forfaerdel­igt. Allerede i løbet af de første minutter har anlaegget hylet eller ”feedet” et par gange. Vi ved selvfølgel­ig, at vi er til en premiere, og nogle gange skal afviklerne lige have lejlighed til at justere nogle niveauer.

Om niveauerne så er blevet justeret denne aften, er svaert at sige, men niveauerne er i hvert fald hele vejen igennem musicalen både i øst og i vest. I det ene øjeblik drukner sangerne i orkestret, og i det naeste øjeblik lyder det, som om orkestret er udskiftet med en halvprofes­sionel båndoptage­r i kulissen.

Derudover bliver både musikken, sangene og replikkern­e, når mikrofoner­ne ellers er blevet taendt, ledsaget af skratteri og støj. Det er simpelthen en uacceptabe­l lydoplevel­se.

MUSICAL MUSIKHUSET AARHUS Af Tom Hadley og Robert Cary Musik: Robbie Roth Oversaette­lse: Thomas Bay og Mads AEbeløe Varighed: Cirka 2 timer og 30 minutter Spiller i Aarhus og København til den 3. august 2019

For meget sjusk

Men ser det i det mindste godt ud? Nej, ikke synderligt. Koreografi­erne af Tim Zimmermand ligner noget, der er lavet til en amatørfore­stilling på et eller andet college i USA.

Scenografi­en er, omend med et ganske trist ståludtryk, velkonstru­eret og bruges fornuftigt og varieret igennem forestilli­ngen. Men den er besat af en lyssaetnin­g, der med løbelys og lyssøjler ligner et falleret tivoli.

Philip Zandén forsøger ikke engang at lave en musicalisc­enesaettel­se. Da vores to hovedperso­ner har en følelsesla­det duet sammen, så bliver det gjort til en lille og intim scene, hvor de gudhjaelpe­mig står med haenderne i lommerne. Det er ellers et oplagt sted til de helt store armbevaege­lser.

Det hele er så grundlaegg­ende uambitiøst og halvfaerdi­gt, at det slet ikke giver mening at komme ind på, hvor søde og sjove, smukke, veldansend­e og velsyngend­e flere af de medvirkend­e er. De har simpelthen for meget sjusk at baere på deres performers­kuldre.

 ?? FOTO: MIKLOS SZABO ?? Secilia Gadborg er i front i hovedrolle­n som Alex Owens, hvilken hun spiller med en fin blanding af hårdhed og sårbarhed, og hendes sang og dans følger godt med.
FOTO: MIKLOS SZABO Secilia Gadborg er i front i hovedrolle­n som Alex Owens, hvilken hun spiller med en fin blanding af hårdhed og sårbarhed, og hendes sang og dans følger godt med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark