Jyllands-Posten

MILLIARDAE­REN MED HÅNDBOLD I BLODET

-

fighter for byen, og jeg kerer mig, fordi sport skaber loyalitet og samhørighe­d. Tager man temperatur­en i byen dag, er min fornemmels­e, at borgerne er enormt stolte, fordi vi både som by og håndboldkl­ub har rykket os på mange parametre.«

En hemmelig plan

Ambitionen i Fredericia HK er i første omgang at etablere sig i ligaen. Lønbudgett­et svarer i naeste saeson ifølge Bent Jensen til budgettet i en bund- eller midterklub, og sammen med sin klubdirekt­ør, Thomas Larsen, er formanden godt i gang med at jagte yderligere forstaerkn­inger til truppen. Der er også en plan for naeste strategisk­e traek, men den er fortsat hemmelig.

»Så laenge vi driver klubben fornuftigt, skal det nok gå, men vi kommer ikke til at blive det nye AG København,« siger han med henvisning til Jesper ”Kasi” Nielsens hedengangn­e håndboldpr­ojekt.

En lokalavis satte for nogle år siden spørgsmåls­tegn ved, hvad Fredericia HK ville vaere uden Bent Jensens penge, men den praemis bider han ikke på. Han vil generelt ikke tale om sin formue, og han kan »desvaerre ikke huske«, hvor mange penge T. Hansen laegger i klubben. Men han afviser blankt at have betalt hele gildet.

Derfor vil man i Fredericia heller ikke se en ny version af AG København, HC Midtjyllan­d eller Ribe-Esbjerg HH, hvor staerke pengemaend på relativt kort tid formåede at tiltraekke store navne.

»Vi vil bygge det stille og roligt op. Man kan gøre meget, hvis man har den rigtige base. Det vigtigste er passionen. Vi har eksempelvi­s ikke villet have spillere, der ønskede at kunne rive kontrakten i stykker, hvis vi ikke rykkede op i ligaen. Enten tror man på os, eller så må man springe over.«

Med en anslået formue på 1,5 mia. kr. er Bent Jensen ifølge Berlingske nummer 81 på listen over de rigeste danskere. Bent Jensen, 50 år.

Stifter, eneejer og adm. direktør for T. Hansen Gruppen A/S.

Bosat i Fredericia, gift med Diana List Nielsen Jensen og far til fire, hvor den aeldste er 23 år.

Er født og opvokset i Middelfart, hvor hans virksomhed T. Hansen har sit hovedsaede.

Virksomhed­en, der bl.a. saelger autoudstyr og reservedel­e, blev grundlagt i 1991 og har i dag 83 butikker i Danmark og 19 i Norge.

T. Hansen rekordomsa­tte i 2017 for 1,2 mia. kr. med et årsresulta­t på 49 mio. kr., og den gode forretning har placeret Bent Jensen som nummer 81 på listen over Danmarks rigeste – med en anslået formue på 1,5 mia. kr.

Er oprindelig­t bankuddann­et i Andelsbank­en i Middelfart og sad i 18 år frem til 2016 i bestyrelse­n i Fynske Bank.

Foruden ejerskabet af T. Hansen er han i dag bestyrelse­sformand for Business Fredericia og håndboldkl­ubben fra Fredericia HK, der efter sommer er tilbage i Danmarks bedste herreliga efter otte års fravaer.

Bent Jensens T. Hansen har siden 2010 vaeret hovedspons­or for Fredericia HK, der i alt har vundet fem danske mesterskab­er – senest i 1979. Det rejser et simpelt spørgsmål. Hvorfor raekker han så ikke ud efter endnu mere og går efter at få eksempelvi­s Mikkel Hansen til klubben? Svaret er meget enkelt.

»Det skal ikke vaere et udstilling­svindue for mig. Klubben er lige praecis, som den er, fordi vi er mange, der byder ind. Det bliver kunstigt, hvis det bare bliver min legeplads, som jeg putter en masse penge i. Her er det os alle sammen. Det er lige fra de øvrige sponsorere til de frivillige, og det er helt vildt vigtigt for mig, at vi er en hel klub, der har skabt dette sammen.«

Da Bent Jensen selv spillede håndbold, oplevede han, at hans lokal virksomhed sponsorere­de en taske med spilletrøj­er, som holdet ellers ikke havde råd til. Han blev helt beaeret over gestussen, og han undrede sig over, hvad i alverden virksomhed­en fik ud af at betale for en gruppe håndboldsp­illere. I dag kender han selv svaret. Der er en stor begejstrin­g i at støtte nogen, der braender for noget.

Inspireret af Maersk

Han har den holdning, at man både skal tage ansvar for sit eget liv, og hvad der sker uden om. Det er forklaring­en på, at T. Hansen foruden sportsklub­berne også laegger penge i eksempelvi­s Fredericia Teater. Et par gange i interviewe­t naevner Bent Jensen den afdøde skibsreder Maersk Mc-Kinney Møllers gavmildhed. Den er han inspireret af.

»Uden det skal lyde for religiøst, tror jeg på det, der står i Bibelen om, at hvad et menneske sår, skal det også høste. Det er vigtigt ikke at vaere naerig med sin glaede, sin energi, sin entusiasme eller sine penge.«

Friheden er Bent Jensens rigdom. Hans optjente formue giver ham en mulighed for at gøre det, han har lyst til – i respekt for andre, tilføjer han, men pengene aendrer fundamenta­lt ikke på, hvordan livet er.

»Der er forskel på, hvad vi ejer, men der er intet sjovt ved at taenke, at nu har jeg samlet en masse sammen for derefter at kigge over til naboen, som intet har. Derfor bryder jeg mig ikke om et samfund, hvor man ikke bekymrer sig om dem, der har det svaert,« siger han og tilføjer:

»Det handler om at gøre det, man braender for, og jeg braender for at skabe noget sammen med andre.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark