Jyllands-Posten

Sønderjysk­e holder snor i redning med sejr over AC Horsens

Hverken AC Horsens eller Sønderjysk­e var i form til at vinde, men Sønderjysk­e formåede det alligevel.

- KRISTOFFER ØSTERGAARD KRISTENSEN

Alt var på spil, og det kunne AC Horsens og Sønderjysk­e sådan set takke hinanden for, da de to hold mødtes søndag eftermidda­g. En kamp, hvor ingen af holdene var i form til at vinde, men hvor Sønderjysk­e alligevel formåede det med en 1-0-sejr, hvilket åbner for alle scenarier i pulje 1 i Superligae­ns gruppespil.

Gruppespil­let har nemlig vaeret en pointfatti­g omgang for begge hold, hvilket samtidig har vaeret de to holds lykke.

Forklaring: AC Horsens, der inden søndag lå nummer to i puljen, har blot hentet to point i de fire runder forud for opgøret. Den høst kunne have bragt den truende tredjeplad­s og nedrykning­skampe farligt taet på, hvis det ikke havde vaeret for Sønderjysk­es endnu ringere form, der inden søndag havde givet et enkelt point i gruppespil­let.

Med sejren i Horsens har Sønderjysk­e spillet sig blot et point fra AC Horsens og andenplads­en, mens AC Horsens med nederlaget nu står midt i en storm, der i yderste konsekvens kan sende klubben ud af Superligae­n.

Og så er vi tilbage ved formen hos de to mandskaber. For når sejre er få, kan de vaere svaere at få. Søndagens kamp var et billede på lige praecis det. AC Horsens: 5

Sønderjysk­e: 5

Dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt: 7

Søren Reese, AC Horsens: 7 Niki Zimling, Sønderjysk­e: 6

Sønderjysk­e, der havde fem kampe i traek uden en sejr, var aldrig rigtig taet på at komme foran i kampens første time. Kun da Mart Lieder sparkede huller i luften på et fladt indlaeg, og da Alexander Bah bragede bolden forbi mål, var der en anelse panik at spore i de bagerste geledder hos AC Horsens.

Bedre var det ikke i den anden ende, hvor AC Horsens’ nu ni kampe i traek uden sejr var synligt for enhver tilskuer på stadion. Blot to scoringer er det blevet til for Bo Henriksens tropper i 810 minutters fodbold, og søndagens kamp var et studie i ufarligt fodboldspi­l. Selv de lange indkast, der tidligere har kastet adskillige scoringer af sig, var ganske harmløse.

Der skulle derfor en gave til, før kampen fandt en vinder.

Matej Delac skubbede efter 80 minutter et hovedstøds­forsøg tilbage i spil, og så kunne en helt fri Thomas Juel-Nielsen på kanten af offside sparke en forløsende scoring i mål og endnu vigtigere for Sønderjysk­e, men gravalvorl­igt for AC Horsens: En andenplads inden for sønderjysk raekkevidd­e.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Med sejren over AC Horsens har sønderjyde­rne andenplads­en inden for raekkevidd­e.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Med sejren over AC Horsens har sønderjyde­rne andenplads­en inden for raekkevidd­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark