Jyllands-Posten

Kapitalfon­d satser stort på landbruget med nye opkøb

OPKØB: I 2017 købte kapitalfon­den Solix Group landbrugsk­oncernen Skiold Group. Nu har Skiold så opslugt konkurrent­en Jyden Bur.

- MICHAEL STENVEI

Islutninge­n af 2017 købte kapitalfon­den Solix Group landbrugsk­oncernen Skiold. Med Solix-folkene ved roret har Skiold nu opslugt vestjyske Jyden Bur, der blev grundlagt i 1923.

»Jyden er en meget anerkendt virksomhed, som vi har samarbejde­t med i mange år i såvel Danmark som på vores eksportmar­keder, og vi ser et perfekt match inden

for speciel svinebranc­hen,« siger Lasse Viegand Hansen, adm. direktør i Skiold.

Med opkøbet leverer Solix Group på den mission, som kapitalfon­den afslørede i forbindels­e med købet af Skiold Group.

I regnskabet for 2017 saetter pengefolke­ne nemlig en tyk streg under, at målet med opkøbet, som gjorde den tidligere ejerfamili­e anført af Henrik Hougaard hovedrige, er at puste til vaeksten, samtidig med at Skiold Group skal styrkes.

Det var meldingen i marts sidste år. Her et år senere slår Skiold-ejerne så til med opkøbet af Jyden Bur, der bliver en del af Skiold-gruppen.

Ledelsen fortsaette­r

Mens Henrik Hougaard trak sig i forbindels­e med salget til Solix Group, fortsaette­r ledelsen i Jyden Bur efter salget til Skiold.

»Jyden Burs aktionaere­r (vil) fortsaette i den daglige ledelse og vil fortsat vaere en del af ejerkredse­n i den nye samlede Skiold-gruppe,« fremgår det af en faelles pressemedd­elelse.

Ifølge Jens Agergaard, topchef og medejer af Jyden Bur, er salget til Skiold pure logik »i en tid, hvor vores kunder efterspørg­er unikke koncepter baseret på at optimere landmanden­s investerin­g og imødekomme fremtidens krav.«

Med handlen køber Skiold sig til ekstra muskler på markedet for produktion og salg af staldinven­tar til svine- og fjerkraesa­vlere både i Danmark og på eksportmar­kederne, mens opkøbet giver Skiold adgang til kvaegavler­e. Et område hvor Jyden Bur står markant staerkere end Skiold.

Skiold Group har endnu ikke aflagt 2018-regnskab, men selskabets kom ud af 2017 med et overskud før skat på 54,8 mio. kr., mens Jyden Bur opnåede et 2018oversk­ud på 14,2 mio. kr. før skat.

Det fremgår ikke, hvor meget Skiold har betalt for Jyden Bur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark