Jyllands-Posten

Forgyldt Nets-topchef led milliontab i 2018

Bo Nilssons investerin­gsselskab blev ramt af den globale aktienedtu­r i fjor.

- MICK KRISTENSEN

Bo Nilssons navn blev for nogle år siden synonymt med en debat om grådighed, da betalingsk­aempen Nets forgyldte 70 nøglemedar­bejdere i forbindels­e med en børsnoteri­ng.

Bo Nilsson var som topchef den medarbejde­r, der fik den største bid af Nets’ udskaeldte aktieprogr­am. Aktier til en vaerdi af mere end 500 mio. kr.

De seneste år har Nets-aktierne vaeret medvirkend­e til at skabe store overskud i Bo Nilsson og hans families investerin­gsselskab, Bamboh ApS. Senest blev det i 2017 til et overskud efter skat på 98,5 mio. kr.

Men i fjor var tonen en helt anden. Bamboh havde således et underskud på 12,6 mio. kr., viser et nyt regnskab.

»Årets resultat har vaeret praeget af de finansiell­e markeders udvikling, hvorfor ledelsens forventnin­g ikke er opnået for indevaeren­de år,« står der i det nye regnskab med henvisning til den globale aktienedtu­r, der praegede 2018.

Dog kalder Bamboh-ledelsen, der består af Bo Nilsson og to af hans forretning­spartnere, resultatet i 2018 for acceptabel­t.

Positivt 2019

Under Bambohs balance kan det ses, at virksomhed­en havde vaerdipapi­rer og kapitaland­ele for 319,8 mio. kr. ved årsskiftet. Det tal lå på 528 mio. kr. året forinden.

I 2019 forventer Bamboh igen et positivt resultat.

Bamboh har ejerandele i en raekke selskaber, heriblandt marketings­virksomhed­en Citrusmedi­a.

Bo Nilssons andet investerin­gsselskab, NH Fintech, har endnu ikke offentligg­jort regnskab for 2018. Det selskab havde i 2016 og 2017 et samlet overskud på mere end 80 mio. kr.

Bo Nilsson er fortsat topchef i Nets, der for lidt over et år siden blev solgt til den amerikansk­e kapitalfon­d Hellman & Friedman og senere afnoteret fra fondsbørse­n i København.

 ?? Foto: Sofia Busk ?? Bo Nilsson var en glad mand, da Nets blev børsnotere­t i 2016. Nu har hans investerin­gsselskab dog måttet sluge et milliontab i 2018.
Foto: Sofia Busk Bo Nilsson var en glad mand, da Nets blev børsnotere­t i 2016. Nu har hans investerin­gsselskab dog måttet sluge et milliontab i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark