Jyllands-Posten

Hun går i ét med sine karakterer

Laura Bach blev kendt for sin rolle som kriminalko­mmissaer Katrine Ries Jensen i TV 2-serien ”Den som draeber”.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN

Laura Bach blaeste ind i danskerens stuer i 2011, hvor første saeson af TV 2krimiseri­en ”Den som draeber” løb over skaermen.

Hun spillede heri den benhårde kriminalko­mmissaer Katrine – en rolle, hun følte sig dus med, fra hun bladrede manuskript­et igennem første gang.

»Jeg kunne maerke Katrines kraft. Hendes beslutsomo­g målretteth­ed og hendes drive. Det hjalp mig enormt at gå til casting på rollen og føle, at det var Katrine, der styrede showet. Det er sjaeldent, jeg har det sådan, men her var det med følelsen af, at ’det her er min rolle’«, fortalte hun i et interview i Herning Folkeblad kort efter premieren på seriens første saeson.

Da hun efter en lang og nervepirre­nde castingpro­cedure endelig fik rollen, gik hun i skarp traening for at kunne fremstille Katrinekar­akteren trovaerdig­t.

Hun laerte sig både afhøringst­eknik, skydning, boksning og kampsport – discipline­r, som Katrine behersker overbevise­nde i tvserien, der senere blev til spillefilm­en ”Fortidens Skygge”.

Vild med dans

Allerede som barn vidste Laura Bach, at hun ville stå på scenen.

Hendes mor og far var hhv. instruktør og skuespille­r, og da datteren var 17 år, drog hun til udlandet for at dygtiggøre sig inden for dramaets kunst.

Hun gik bl.a. på en musicalsko­le i England og vendte hjem til Danmark, hvor hun medvirkede i tv-serierne ”Ørnen”, ”Taxa” og ”Album”.

På teatrene har hun spillet flere fremtraede­nde roller, bl.a. i dramaet ”Manden, der ville huske”, der blev sat op på Teater Grob i 2015.

Året efter fyrede hun den atter af på tv-skaermen – nu som deltager i TV 2-programmet ”Vild med dans”, hvor hun sammen med den profession­elle dansepartn­er Michael Olesen sikrede sig en tredjeplad­s.

Laura Bach er mor til en søn på 12 år. Fra 2015 og tre år frem var hun kaereste med folketings­politikere­n Dan Jørgensen (S), men sidste forår meldte parret ud i medierne, at forholdet var forbi. København skuespille­r,

 ?? FOTO: NANNA KREUTZMANN/POLFOTO ?? I TV 2-krimiserie­n ”Den som draeber” spillede Laura Bach den hårde kriminalko­mmissaer, Katrine – en rolle, som hun følte sig dus med.
FOTO: NANNA KREUTZMANN/POLFOTO I TV 2-krimiserie­n ”Den som draeber” spillede Laura Bach den hårde kriminalko­mmissaer, Katrine – en rolle, som hun følte sig dus med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark