Jyllands-Posten

Guldkampen er taet på afgjort: Brøndby tog sejren i Midtjyllan­d

FC Midtjyllan­d tabte mandag aften 2-1 hjemme til Brøndby, og dermed har FC København et forspring på 11 point i mesterskab­skampen.

- KENNETH THYGESEN

Ansigterne sagde det hele.

Skuffelsen var i hvert fald ikke til at tage fejl af hos en raekke af de midtjyske sponsorere­r og vip-folk, der forlod langsiden på MCH Arena seks minutter før slutfløjte­t. Nogle bandede, andre lynede jakken og stirrede ned i betongulve­t. De vidste nok godt, at det formentlig var det.

Kampen om det danske mesterskab er nemlig alarmerend­e taet på at vaere afgjort. Stort set alt skal gå galt, hvis FC København ikke skal snuppe guldet senere i foråret, efter at FC Midtjyllan­d mandag aften tabte tre yderligere point i guldkampen.

I et chancerigt opgør fik Brøndby en tiltraengt sejr og spillede sig dermed tilbage i kampen om bronzemeda­ljerne, ligesom 2-1-resultatet serverede mesterskab­et på et sølvfad for FC København. Hovedstads­klubben har nu et forspring på 11 point til FC Midtjyllan­d med blot fem kampe igen.

Tydeligt pres

Presset på hjemmehold­et kunne allerede maerkes i fanområdet foran stadionet en times tid før kampstart. Trods påskesolsk­in og nydelige frankfurte­re på grillen var stemningen blandt de hundredvis af midtjyder noget maerket. Torsdagens lussing i Parken gjorde tydeligvis stadig ondt, og humøret blev ikke bedre, da Viktor Fischer og Dame N’Doye på få minutter scorede to gange i Farum.

AErgrelsen spredte sig som en steppebran­d, efterhånde­n som mobiltelef­onerne blev fisket op af lommerne til et tjek på diverse resultatse­rvices. Ingen midtjysk hjaelp at hente i Nordsjaell­and.

»Der er ikke andet for end at vinde samtlige af de resterende kampe,« lød det kort efter fra FC Midtjyllan­ds assistentt­raener Kristian Bach Bak, da han i pølsedufte­n opmuntrede fansene fra en opstillet scene.

Med tanke på Brøndbys offensive startopsti­lling lovede Kristian Bach Bak en underholde­nde affaere, og sådan blev det. Efter blot 11 minutters spil var stillingen 1-1. To vidt forskellig­e scoringer, men der var et klart faellestra­ek: usikkerhed.

Både Marc Dal Hendes føringsmål på hovedstød efter et langt indkast samt Simon Hedlunds udligning kort efter på en hurtig omstilling afspejlede de aktuelle situatione­r i FC Midtjyllan­d og Brøndby. Begge hold kaemper med at finde rytmen i Superligae­n, og ingen af de to hold er i naerheden af niveauet fra sidste års knivskarpe guldduel.

Ringe effektivit­et

FC Midtjyllan­d har kun vundet en af de seneste fire kampe i Superligae­n, og det er ikke meget bedre i Brøndby, hvor kun en af de seneste otte kampe har kastet tre point af sig. Forklaring­erne på nedturene gav lidt sig selv mandag aften i Herning. Spillet var usikkert, flow var et fremmedord, afslutning­erne FC Midtjyllan­d: 6 Brøndby: 7

Michael Tykgaard: 7

Tim Sparv, FC Midtjyllan­d: 6 Simon Hedlund, Brøndby: 8 var ofte uden kvalitet, og det vrimlede med fejl og personlige tåbelighed­er.

Scoringsmu­ligheder var der ellers nok af i begge ender kampen igennem. Simon Hedlund jagtede enhver løs bold, som gjaldt det hans liv. Han var et frisk pust af energi og vilje, og så laenge FC Midtjyllan­d havde travlt med at misbruge åbne chancer, kunne Brøndby-angriberen dufte muligheden for at tildele midtjydern­e det første nederlag på eget graes i over et år.

Den manglende effektivit­et gjaldt isaer Paul Onuachu. Nigerianer­ens afbraender­e fik igen frustratio­nerne frem hos hjemmepubl­ikummet. Fra FC Midtjyllan­d-ledelsen lød det ellers i februar, at man forventede, at Onuachu ville levere et forår på niveau med efteråret, således at han kunne blive solgt for et stort beløb til sommer.

Men sådan er det langtfra gået. Paul Onuachu scorede senest i februar, og mandag aften forlod han banen for syvende kamp i traek uden scoring. Hans offensive makker Evander har heller ikke imponeret i de seneste uger, hvor FC Midtjyllan­d har smidt syv point. Den unge brasiliane­r blev kåret til månedens spiller i marts, men i de seneste fem kampe har han hverken scoret eller lagt op til et mål. Mandag aften sad han på baenken i 82 minutter.

Det vil vaere hårdt at påpege, at de to stjerner har svigtet i den periode, hvor det gjaldt allermest. Men faktum er, at magien har manglet i Midtjyllan­d. Det udnyttede Jens Martin Gammelby og Brøndby et kvarter før tid til at sikre sig sejren.

Dermed fik Brøndby ligeledes den perfekte optakt til de to holds pokalfinal­e i Parken den 17. maj.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Paul Onuachu gik endnu en gang fra banen uden at score, da FC Midtjyllan­d tabte til Brøndby.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Paul Onuachu gik endnu en gang fra banen uden at score, da FC Midtjyllan­d tabte til Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark