Jyllands-Posten

Saml urter ved godset

-

Møllerup Gods afholder sanketur i naturen omkring godset.

Det sker søndag den 12. maj med start kl. 11.

Turen, der varer fire timer og koster 395 kroner inklusiv frokost, giver mulighed for at komme ud i naturen og samle forårets urter i naturen omkring Møllerup Gods.

Turen er guidet af biolog Hans Paarup Thomsen, der viser og fortaeller om de forskellig­e urter, der lige nu kan findes i mark og skov.

Undervejs vil der blive smagt på de forskellig­e fund, som også vil blive tilberedt af kok, Rasmus Schmidt til en frokostbuf­fet med spaendende retter, brød og salater.

Rasmus Schmidt er uddannet kok og driver jagtrestau­ranten Guns N’ Gourmet, der har fokus på den mad, der kan findes i naturen.

Biolog Hans Paarup har en omfattende botanisk viden, og har ekspertise i at finde de rette urter, mens han kan fortaelle om mange forskellig­e plantearte­rs liv fra små skud til afblomstri­ng.

Møllerup Gods arbejder aktivt med naturbesky­ttelse og at bevare biodiversi­teten i naturen, og en tur ud på marker og skov for at samle urter og deslige ligger derfor lige for.

»Udtrykket ”Biodiversi­tet” kan for mange forekomme abstrakt og svaert at forstå. Udtrykket bliver flittigt brugt i medier og af politikere. Begrebet daekker over artsrigdom af såvel planter som insekter. På Møllerup Gods vaerner vi om insekter, planter og dermed naturen, hvilket bliver nøje tilgodeset i den daglige drift af godset. Netop derfor har vi på flere marker f.eks. valgt at så blomsterst­riber for at fremme levevilkår­ene for insekter og planter og dermed give bedre muligheder for, at disse kan trives i et moderne dansk markbrug«, siger godsejer Anne Sophie Gamborg i en pressemedd­elelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark