Jyllands-Posten

MAD PÅ SJAELSMARK

-

Cafeteriet serverer tre hovedmålti­der på faste tidspunkte­r. Om aftenen er det i tidsrummet 17-18.15.

Bespisning skal som hovedregel foregå i cafeteriet.

Måltiderne er tilpasset beboernes kulturelle og religiøse sammensaet­ning. Der serveres eksempelvi­s ikke svinekød, ligesom der både er danske og udenlandsk­e retter som kaftakebab og lammegryde.

Sidste år afprøvede cafeteriet en ordning, hvor beboerne under ramadanen fik udleveret madpakker bestående af et koldt måltid.

Kilde: Kriminalfo­rsorgen, Folketinge­ts Ombudsmand De seneste år har De Radikale gang på gang og i skarpe vendinger kritiseret den førte udlaending­epolitik. Også hvad angår forholdene på udrejsecen­ter Sjaelsmark.

Sofie Carsten Nielsen afviser dog, at hensynet til ramadanen kan betegnes som et egentligt skridt i den rigtige retning for udlaending­epolitikke­n. Hun ser det snarere som en selvfølgel­ighed.

»Men det er trygt at vide, at Kriminalfo­rsorgen også bare er mennesker,« siger hun.

Omvendt aergrer det Martin Henriksen, at udlaending­eog integratio­nsminister­en ikke har fået sendt en klar besked ned gennem systemet: »At sådan gør man ikke her i landet.«

Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg (V) har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Under et åbent samråd om forholdene på Sjaelsmark i april understreg­ede hun, at »der skal vaere en klar markering af, at afviste asylsøgere ikke er velkomne i Danmark og skal rejse hjem«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark