Jyllands-Posten

Gode ben og et klogt hoved giver plads i Blå Bog

I år er 70 kvinder og 137 maend blevet lukket ind i det gode selskab.

- HANNE FALL NIELSEN

Vejen til kataloget over seje, kloge og fremgangsr­ige danskere – den nyeste udgave af Blå Bog – kan løbes i fodboldstø­vler.

Det er fodboldspi­lleren Pernille Harder beviset på, for hun er yngste navn blandt de 207 nye profiler, som er optaget i 2019-2020-udgaven, der stadig hedder Kraks Blå Bog, selv om den udkom på Gads Forlag torsdag.

At et godt hoved og en lang karriere som økonom og forsker også kan føre til en plads i den attraktive bog på 1.649 taetskrevn­e sider, er professor emerita Katarina Juselius beviset på.

Med en dåbsattest fra 1943 er hun den aeldste blandt de nye navne – og der er en aldersfors­kel på 49 år mellem hende og Pernille Harder.

Midt i valgkampen kan flere politikere glaede sig over, at der er sat kryds ved deres navn i udvaelgels­en af nye navne til Blå Bog.

Således er uddannelse­s- og forsknings­minister Tommy Ahlers (V), børne- og socialmini­ster Mai Mercado (K), politisk ordfører Britt Bager (V), folketings­medlemmern­e Martin Henriksen (DF), Karsten Hønge (SF) og Carolina Magdalene Maier (AL) at finde i spalterne.

Erhvervsli­vet bidrager også til de nyoptagne, bl.a. med DI’s nye direktør Kent Damsgaard og adm. direktør Helle Friberg, Økologisk Landsforen­ing.

Fra kulturens verden er der blevet plads til bl.a. sangerinde og sangskrive­r Cecilie Maja Hastrup Karshøj, bedre kendt som Coco O, musiker og billedkuns­tner Kasper Eistrup, musiker Sharin Foo, forfattere­n Michael Katz Krefeld, musiker Mads Langer, filminstru­ktør Christina Rosendahl og musiker og komponist Jan Rørdam.

Også medieverde­nen bidrager med nye navne, og her leverer Jyllands-Posten filmanmeld­er Nanna Frank Rasmussen, og Politikens bidrag er journalist og forfatter Hans Davidsen Nielsen – i øvrigt tidligere medarbejde­r på Jyllands-Posten.

Det er et stort selskab, de nye bliver optaget i, for den nye udgave af Blå Bog rummer i alt 8.555 biografier, som alle er udvalgt, fordi de har saerlig betydning på deres felt. Af de nyoptagne er 24 pct. kvinder og 66 pct. maend, men kvinderne fylder kun 23 pct. i det samlede vaerk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark