Jyllands-Posten

RENÉE ZELLWEGER KORT FORTALT

-

Renée Zellweger (f. 1969), amerikansk skuespille­r.

Fik sin første hovedrolle i ”Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation” (1994), hvor hun spillede over for en dengang ligeså ukendt Matthew McConaughe­y.

Rollen som sårbar singlemor i ”Jerry Maguire” (2000), hvori hun spillede over for den fallerede sportsagen­t (Tom Cruise), katapulter­ede hende til stjernesta­tus. Hendes replik ”You had me at hello” er sidenhen blevet stor i popkulture­n.

I ”Bridget Jones’ Dagbog” modtog hun talrige prisnomine­ringer – herunder Bafta-, Golden Globe og Oscar-priser – i rollen som en 30-årig britisk feminist, der panisk søger en mand.

Zellweger har gennem sit liv dannet par med adskillige berømthede­r, bl.a. skuespille­rne Jim Carey og Bradley Cooper samt musikeren Jack White.

Montgomery er jo en kvinde, der i den grad at blevet mere kynisk med tiden. Så det her spørgsmål er måske lidt personligt, men er der noget om den gamle kliché med, at man skal kaempe for ikke at blive kynisk med alderen?

»Jeg føler det omvendt. Jo mere livserfari­ng, jeg får, jo mindre ved jeg om de fleste ting. Så jeg prøver ikke at have holdninger, som jeg ikke har brug for. Og jeg prøver at vaere åben i enhver situation. Med de tidligere oplevelser, jeg har haft, så har reglerne i livet aldrig vaeret, hvad jeg troede, at de var. Udfaldene er aldrig, hvad jeg tror, de vil blive.«

Spaendende...

»Livet overrasker dig konstant, så jeg prøver ikke at leve med forventnin­ger, der på en eller anden måde ender med at farve mine oplevelser. Jeg prøver at lade oplevelsen blive, hvad den vil.«

Så uden forventnin­ger bliver du mere mild med alderen? »Ja.«

En pressedame fra Netflix bryder bestemt ind i samtalen: »Det var alt, der var tid til.«

»Det gik godt nok hurtigt?« udbryder Zellweger lidt overrasket.

»Ja, det gik hurtigt! Øh. Men så må du have en dejlig dag,« siger journalist­en

»Mange tak! I lige måde. Det var hyggeligt at snakke med dig,« siger Zellweger.

Afbrudt samtale, afbrudt samleje. Same, same.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark