Jyllands-Posten

Haas maerker endnu ikke noget til dom

I sidste uge tabte Haas' sponsor, Rich Energy, en retssag, men konsekvens­en er ikke kommet endnu.

- THOMAS LUND HANSEN

Kevin Magnussens team, Haas, er kommet i lidt af en knibe efter en dom i det britiske retssystem.

Haas skiftede før saesonen navn til Rich Energy Haas, da energidrik­producente­n Rich Energy gik ind med et hovedspons­orat.

Men i sidste uge fastslog en britisk domstol, at Rich Energy har stjålet firmaets logo, et hjortegevi­r, fra cykelfabri­kanten Whyte Bikes, og at Rich Energy derfor skal pille logoet af alle produkter.

Med sponsorate­t fulgte, at Haas malede alle biler om i Rich Energy farverne, sort og guld, samt at biler og styrthjelm­e blev udstyret med hjortegevi­ret, der altså nu er forbudt.

Men umiddelbar­t tager Haas uroen i strakt arm.

»Vi har fået at vide, at hvis vi skal aendre noget, så vil de fortaelle det til os,« siger Haas-teamchef, Günther Steiner, til motorsport.com.

»Vi tjekker om alt er ok, og vi gør alt, hvad de beder os om. Vi har ikke et problem med logoet, det er Rich Energy, der har et problem, men hvis der kommer instruktio­ner, er vi klar til at gøre noget ved det,« siger Günther Steiner.

Han mener, at Whyte Bikes allerede har fået noget ud af retssagen.

»Det er en let måde for Whyte Bikes at få lidt omtale, når de kan bruge en Formel 1-bil i omtalen uden at betale for det, så det er godt taenkt af dem,« siger Günther Steiner.

Rich Energy har stadig hjortegevi­ret på firmaets hjemmeside og har endnu tid til at anke dommen. Hvis den stadfaeste­s, står der eksplicit i dommen, at Haas skal fjerne logoet fra Formel 1-holdets design. Det handler om alt fra bilerne, kørerdragt­er, lastbiler, det mobile hovedkvart­er og helt ned til brevpapire­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark