Jyllands-Posten

Carlsberg forlaenger aftale med Liverpool

Det laengstløb­ende sponsorat i britisk fodbold mellem Carlsberg og Liverpool forlaenges til saesonen 2023-24.

- SØREN KRAGBALLE

Carlsberg har forlaenget sit sponsorat med fodboldklu­bben Liverpool FC med yderligere fem år.

Sponsorate­t begyndte i 1992 og er den laengstløb­ende uafbrudte aftale i Premier League.

Carlsberg sendte for nylig en specialøl på gaden klaedt – både uden på og i indhold – i den røde Liverpool-farve. Det skete for at mindes den legendaris­ke manager Bill Shanklys gamle beslutning om, at Liverpool skulle spille i rødt.

Liverpool sluttede denne saeson som nummer to i Premier League efter Manchester City. Til gengaeld er klubben den ene part i dette års finale i Champions League, hvor modstander­en er Tottenham.

Der er naeppe tvivl om, at det sidste isaer glaeder Carlsberg, da man dermed – naesten gratis – kan profilere sig i en turnering, der er meget dyrt betalt af rivalen Heineken, som er CL-turneringe­ns hovedspons­or.

»Relationen mellem Carlsberg og Liverpool FC er ikonisk, og vi er meget stolte over at have vaeret en del af familien i over et kvart århundrede. Vi er utrolig spaendte på, hvad fremtiden bringer for klubben og ser frem til at bruge vores partnerska­b til at levere spaendende oplevelser til fans over hele verden,« siger Jessica Spence, der er Carlsbergs chief commercial officer.

Nedskalere­t sponsorat

Ingen af parterne offentligg­ør det beløb, som Carlsberg skal betale for yderligere fem år som klubbens officielle øl.

Bryggeriet har sin egen Carlsberg-lounge på Liverpools hjemmebane, Anfield, og kan bruge spillere og klubben i sine kampagner.

Sponsorate­t er blevet vaesentlig­t nedskalere­t i forhold til tidligere, hvor der i mange år stod Carlsberg på brystet af Liverpool-spillerne. Men den reklamepla­ds blev i laengden for dyr for Carlsberg.

Ud over Liverpool er Carlsberg sponsor på en raekke stadions i Storbritan­nien, hvor man bl.a. har enerettigh­ederne til at servere øl under kampene. Jessica Spence, chief commercial officer, Carlsberg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark