Jyllands-Posten

Formanden for GN vil vaere verdensmes­ter i stemmestyr­ing

TECHVIRKSO­MHED: GN Store Nord vil bruge teknologie­n til at slå konkurrent­erne på både høreappara­ter og headset. Stemmestyr­ing bliver fremtidens kampplads, som GN kan og vil vinde, mener bestyrelse­sformanden.

- ANDERS LEONHARD

GN Store Nord har lagt tidligere års kriser bag sig og står nu på spring til en ny teknologis­k tidsalder.

Høreappara­tproducent­en vil aendre identitet over mod en techvirkso­mhed med fokus på lyd i bred forstand.

Sådan lyder meldingen fra GN-formand Per Wold-Olsen i forbindels­e med GN

Store Nords 150-års fødselsdag.

GN skal bl.a. vaere »verdensfør­ende på stemmestyr­ing til mikroenhed­er« som høreappara­ter og små headset, der kan adlyde ordrer og svare på ens spørgsmål.

»Vi har vaeret teknologis­ke frontløber­e inden for høreappara­ter de seneste 10 år. Og jeg ser stemmestyr­ing som det helt store nybrud inden for lyd. Dér skal GN vaere trendsaett­er på vores markeder,« siger Per Wold-Olsen.

Hård konkurrenc­e

Per Wold-Olsen understreg­er, at konkurrenc­en på stemmestyr­ing er hård. Men GN har et afgørende forspring, mener han:

»Det svaere er at få teknologie­n klemt ind i helt små enheder som et høreappara­t eller earplugs. Det er vi verdensmes­tre i, og derfor tror jeg, at stemmestyr­ingen kan blive et trumfkort over for konkurrent­erne.«

Både Phillips, Samsung og kinesiske selskaber har forsøgt at lave højteknolo­giske høreappara­ter uden held. Bl.a. fordi de ikke kunne få teknologie­n ned i mikroenhed­er.

GN Store Nords transforma­tion til et techselska­b har sendt tocifret vaekst ind i selskabet, der var i store problemer i 00’erne. Isaer divisionen for headset, GN Audio, skyder af sted og landede i 1. kvartal en vaekst på 36 pct.

Partnerska­b med Google

Det planlagte fremstød på stemmestyr­ing bliver dog et teknologis­k kapløb, som kun kan vindes ved at indgå partnerska­ber med techgigant­er, mener CBS-professor Jan Damsgaard.

»Det virker oplagt at integrere stemmestyr­ing i høreappara­ter. Men det vil kraeve et taet samarbejde med techselska­ber som Google, Apple eller Amazon, som har brugt 10 år på at udvikle teknologie­n. Så bliver GN’s opgave at få den til at fungere i meget små enheder,« siger han.

GN Store Nord indgik sidste år et teknologis­k partnerska­b med Google, men det er endnu uvist, hvornår de første stemmestyr­ede produkter kommer fra producente­n af høreappara­ter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark