Jyllands-Posten

HER SKAERER AUH

-

I resten af 2019 reduceres i alt med ca. 180 stillinger på AUH:

Laeger: 14 Sygeplejer­sker: 67 Sosu-assistente­r: 6 Bioanalyti­kere: 11

Administra­tivt personale (Klinisk, administra­tivt personale, herunder laegesekre­taerer, ansatte i Hospitalss­taben mm): 42

Øvrige (Ansatte i service-, køkken-, lager- og logistikfu­nktioner mm): 40.

Samtidig bremser afdelinger­ne bl.a. forbrug på uddannelse, kursusudgi­fter og andre engangsudg­ifter.

Kilde: AUH Blandt de spareforsl­ag, som er ved at blive afklaret, er flytning af funktioner eller kapacitet til regionshos­pitaler, og hjemtraekn­ing af patienter og behandling­er fra andre regioner. Mange af disse forslag kraever aftaler med andre hospitaler og vil kun få en begraenset effekt i 2019. Desuden er der nogle få forslag, bl.a. de forslag, som indeholder øget brugerbeta­ling, som kraever godkendels­e af Regionsråd­et. I alt vurderes der at kunne spares 16 mio. kr. i 2019 på de sparetilta­g, som er under afklaring.

Ifølge kredsforma­nd Anja Laursen, Dansk Sygeplejer­åd, Kreds Midtjyllan­d, bør besparelse­rne på AUH fjernes. I stedet skal politikern­e på Christians­borg finde flere penge til sundhedsva­esenet.

»De aktuelle vilkår og udsigten til yderligere besparelse­r presser den faglige kvalitet og patientsik­kerheden,« siger hun.

Politikern­e i Regionsråd­et behandler i første omgang de spareforsl­ag, som kraever politisk godkendels­e på et ekstraordi­naert møde i hospitalsu­dvalget 11. juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark