Jyllands-Posten

Storstilet aftale til 390 mio. kr. sikrer ny Gellerupsk­ole og skolefusio­n

Et bredt byrådsforl­ig om skolerne i vestbyen betyder, at der om seks år vil stå en ny skole klar i Gellerup til 600 elever.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN MARIA DALHOFF JONAS HVID CECILIE ALS MORTENSEN

For at saette fart på og styrke en god udvikling af de udsatte boligområd­er i vestbyen vil der fra skoleåret 2025/ 2026 stå en ny skole klar i Gellerup.

I mellemtide­n fusionerer Tovshøj- og Ellekaersk­olen på Ellekaersk­olens matrikel. Det giver plads til, at Stensagers­kolen, som har elever med bl.a. udviklings­forstyrrel­ser, kan rykke ind i permanente lokaler på Tovshøjsko­len.

Sådan lyder dele af en aftale, som blev indgået af samtlige byrådspart­ier natten til torsdag.

Formand for børne- og ungeudvalg­et i Aarhus Kommune, Eva Borchorst Mejnertz (R), mener, at aftalen er skelsaette­nde for byudviklin­gen i de kommende år:

»Beboerne i Aarhus skal til at vaenne sig til, at Gellerup er på vej til at blive et af de mest attraktive områder i Aarhus Kommune. Der kommer letbane, sports- og kulturcamp­us, nyt bibliotek og denne attraktive skole, der formentlig bliver placeret omkring den kommende nye park,« siger Eva Borchorst Mejnertz.

Udvalgets naestforma­nd, Anders Winnerskjo­ld (S), kalder det en god aftale.

»Det er ret afgørende, at vi får bygget en ny skole i Gellerup, der støtter op om de andre udviklings­planer, vi har for området. Når vi har en ambition om, at beboersamm­ensaetning­en skal aendre sig, er det også vigtigt, at de beboere, vi skal have til at flytte derud, også kan se sig selv få børn der og have børn i en folkeskole,« siger han og tilføjer, at det også handler om at give områdets nuvaerende børn et godt skoletilbu­d med en raekke tiltag på fusionssko­len Ellekaersk­olen.

Den nye skole i Gellerup til 339 mio. kr. vil bestå af to afdelinger på to matrikler. Den ene afdeling vil indeholde 0.-3. klasse og SFO, mens den anden står for mellemtrin og Skolen skal vaere den lokale distriktss­kole for børn i Gellerup, Toveshøj og en del af Bispehaven, og den vil have kapacitet til 600 elever.

Børne- og ungerådman­d Thomas Medom (SF) er meget tilfreds med den brede opbakning til aftalen. Han forklarer, at en skoleopdel­ing i yngre og aeldre børn er kendt fra bl.a. Laessøesga­des Skole og Tranbjergs­kolen.

»Der er en praktisk planlaegni­ng, der tager fat på, hvad der kan lade sig gøre i området, og så er der hentet inspiratio­n og paedagogis­ke visioner fra børneunive­rset fra Langenaes. Det er en fordel at få skolen brudt ned i mindre enheder,« siger han og uddyber:

»Det er godt for Gellerup, at byggeriern­e ikke bliver for bombastisk­e. Man kan samtidig få et spaendende børnemiljø med dagtilbud og indskoling sammen, og et spaendende miljø for de aeldre børn, hvor man rykker klub og udskoling sammen.«

I en pressemedd­elelse understreg­er Enhedslist­en, at partiet som regel ikke er glad for at lukke skoler.

»Men vi er gået med i denne aftale, fordi der er tale om, at to skoler, der begge kun er halvt fyldt op med elever, fusioneres og flyttes til en ny skole, som skal vaere en super god, flot, velindrett­et og moderne skole, i stil med den meget roste Frederiksb­jerg

Vi er bekymrede for, at man blot vil få en moderne skole med samme elevsammen­saetning og udfordring­er med faglighed. Bünyamin Simsek

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark