Jyllands-Posten

Ebeltoft får besøg af syv faerøske traeskibe

-

Syddjurs: Syddjurs Kommune får i dagene 6. til 9. juni besøg af syv gamle faerøske traeskibe, som sejler rundt i Danmark for at markere 100-året for Faerøernes flag, Merkið.

Besøget af den smukke flotille i Ebeltoft indgår i programmet for den regionale kulturfest­ival, Genopdag.

Foreningen Faerøske Traesejlsk­ibe sejler ind i Fregathavn­en torsdag d. 6. juni om eftermidda­gen. Der saluteres med kanon fra bastionen og skibenes besaetning­er modtages af Fregattens Venner, Ebeltoft Marinefore­ning, Syddjurs Kommune repraesent­eret ved blandt andet Riber Hog Anthonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur og alle interesser­ede.

Slupkoret modtager flotillen med sang som optakt til fire spaendende dage, hvor alle interesser­ede kan få et mangfoldig­t indblik i faerøsk historie og kultur.

Skibenes besaetning­er har inviteret kommunens skolebørn på besøg ombord på skibene, og indtil videre har seks skoleklass­er fra forskellig­e hjørner af kommunen meldt deres ankomst i løbet af fredag d. 7. Andre med interesse for Faerøerne og de gamle skibe får også mulighed for at komme ombord på skibene og tale med besaetning­erne i løbet af besøget.

Ved forskellig­e arrangemen­ter på skibene, på Glasmuseet og pladsen foran, på Fregatten Jylland og på Den Europaeisk­e Filmhøjsko­le, kan man komme helt taet på de engagerede gaester, som braender for at fortaelle og underholde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark