Jyllands-Posten

Kattegat

-

nes dårlige tilstand.

Mindre landbrugsj­ord

»Vi skal have 20 pct. mindre landbrugsa­real. Der skal gives tilskud til skovrejsni­ng, og så skal landmaende­ne have tilskud til at have natur på de dårlige arealer, hvor de i dag har landbrugsj­ord på grund af EU-tilskud.«

Og hertil kunne Kirstine Bille tilføje, at hun mener, at tilskudden­e fra EU måske skal designes anderledes.

Brian Thomsen, adm. i direktør Dansk Akvakultur, måtte laegge ryg til kritik, men fremførte en pointe om, at en større udnyttelse af havenes ressourcer er nødvendig.

»Jeg fornemmer, at jeg er i mindretal i dag, men vi er også i mindretal med fisk, så der skal findes en løsning. Paradokset er, at 50 pct. af al fødeproduk­tion foregår i havet, men kun 2 pct. af vores føde kommer fra havet.«

I den sidste ende var konklusion­en på diskussion­en dog i store traek, at der nok ikke var den store politiske vilje til at udsaette havet for flere problemer ved at tillade havbrug.

For da både Leif Lahn sagde, at det bliver et nej til havbrug, når der usikkerhed om miljøet, og Kim Christians­en gerne ville lave nye aftaler med Socialdemo­kratiet om landbruget­s udledning til gavn for havmiljøet, så var det mod slutningen af aftenens diskussion svaert at se de politiske forskelle.

Turismen

I forhold til den kommende havplan udtrykte borgmester Ole Bollesen (S) fra Syddjurs Kommune håbet om, at den også kommer til at tage hensyn til interesser på land, hvor bl.a. turismen er vigtig for Djursland.

Og her var hans opfordring til de opmødte folketings­politikere, at de tager et større ansvar, så det ikke bare er en lille gruppe embedsmaen­d i Søfartssty­relsen, der kommer til at afgøre de danske haves fremtid.

 ?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? På FN’s biodiversi­tetsdag den 22. maj 2019 var både et talstaerkt panel og publikum mødt op i Kattegatce­ntret i Grenaa for at diskutere havmiljø.
FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN På FN’s biodiversi­tetsdag den 22. maj 2019 var både et talstaerkt panel og publikum mødt op i Kattegatce­ntret i Grenaa for at diskutere havmiljø.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark