Jyllands-Posten

157 er blevet sigtet for vold mod politiet på Christiani­a

-

Det fortsatte politimaes­sige pres mod markedet for hash i Pusher Street på Christiani­a går ikke stille af. Jaevnligt begås der vold mod betjente i forbindels­e med anholdelse­r, og betjentene oplever også, at der bliver kastet sten og flasker mod dem, oplyser Københavns Politi.

I år har politiet indtil nu rejst 157 sigtelser om overtraede­lse af en bestemmels­e i straffelov­en, som handler om vold og om trusler om vold mod tjenestema­nd, oplyser vicepoliti­inspektør Lars-O. Karlsen.

»Det er helt tydeligt, at man tyr til vold for at forsvare narkomarke­det,« siger vicepoliti­inspektøre­n, der er leder af den såkaldte Operativ Specialafd­eling.

»Pusher Street er det eneste sted i landet, hvor politiet så ofte mødes med kastede flasker og sten. Det burde ikke vaere normalen eller noget, man skal vaenne sig til. Reelt burde politiforr­etninger jo kunne foretages stille og roligt,« siger han.

Politiet har ifølge Lars Ole Karlsen appelleret til »det gode Christiani­a« om at hjaelpe til med at stoppe de voldelige reaktioner.

Dagligt dukker ordensmagt­en op i området på patrulje. Der er foretaget mere end 600 uniformere­de patruljeri­nger, flere end 150 aktioner, og i 80 tilfaelde har der vaeret tale om rydninger af de nu interimist­iske boder, oplyser Københavns Politi om indsatsen i år.

Trods en forstaerke­t indsats, består markedet fortsat. Også i 2019 har politiet kunnet beslaglaeg­ge hash, almindelig­e joints, store joints, pot, skunk, hasholie og penge. Det er blevet til mere end 470 kilo cannabispr­odukter og mere end 1,5 mio. kr. i kontanter.

Københavns Politi ønsker ikke at give oplysninge­r om de ressourcer, som bruges, men fra nytår og frem til 2. august har politiet foretaget 527 anholdelse­r i og omkring Pusher Street.

 ??  ?? Politiet har forstaerke­t indsatsen på og omkring Christiani­a, og det giver flere voldelige sammenstød mellem hashhandle­re og politiet. Arkivfoto: Nicolai Lorenzen/Ritzau Scanpix
Politiet har forstaerke­t indsatsen på og omkring Christiani­a, og det giver flere voldelige sammenstød mellem hashhandle­re og politiet. Arkivfoto: Nicolai Lorenzen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark