Jyllands-Posten

Han fornyede smørrebrød­sscenen

Rune Amgild Jochumsen er medejer af flere succesrige spisestede­r i København.

- NIELS LILLELUND

Formel B for foden af Valby Bakke har sit B for Boserup, Henrik Boserup, men det er mange år siden nu. I dag er restaurant­en synonym med Kristian Arpe-Møller, køkkenchef, og hans kompagnon, Rune Amgild Jochumsen, der er restaurant­chef og står for vinen; at han holder af vinene fra Bourgogne afsløres alene af, at han har døbt sit holdingsel­skab La Tâche.

Et holdingsel­skab er der nemlig brug for, for de naevnte herrer står bag noget, der efterhånde­n ligner et storkøbenh­avnsk imperium og i hvert fald taeller en raekke meget succesrige steder.

De åbnede Restaurant Sletten i 2008, Uformel i Studiestra­ede kom til i 2014, og Restaurant Palaegade (gaet hvor) har etableret sig ikke blot som glimrende aftenresta­urant, men som regulaer fornyer af smørrebrød­sscenen ikke bare i København, men i Danmark. Holdet åbnede også en ambitiøs restaurant Format på Skt. Annae Plads, men trods gode anmeldelse­r bl.a. her i avisen måtte den lukke igen.

Trøfler og god vin

Privat nyder han også livet. Når han ikke cykler, hvad han gør meget og langt for at holde den slanke linje, kan han lide selv at saette sig til skiven. Som han afslørede det for Politiken:

»Desuden har jeg en madklub, Grand Cru, hvor vi er seks drenge, der laegger 500 kr. til side om måneden. Det bliver til omkring 35.000 kr. om året, som vi braender vi af på en gastronomi­sk rejse eller en stor, overdådig, hjemmelave­t middag, hvor den får fuld gas med hvide trøfler, pighvar og god vin. Sidst købte vi blandt andet fire dåser belugakavi­ar.

Når man normalt kun smager en knivspids ad gangen, er det sjovt at få lov til at spise de ting.« Rune Amgild Jochumsen, restaurant­chef, København

 ??  ?? Rune Amgild Jochumsen er medejer af holdingsel­skabet La Tâche, der står bag en raekke succesrige restaurant­er i København. Foto: Bjørn Ørsted/Ritzau Scanpix
Rune Amgild Jochumsen er medejer af holdingsel­skabet La Tâche, der står bag en raekke succesrige restaurant­er i København. Foto: Bjørn Ørsted/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark